Ich hatte die Wahl zwischen Elektro und Pellet. Nach ein wenig überlegen und Empfehlung eines Freundes entschied ich mich für Pellet um unabhängig zu sein. Eins vorweg, es war die falsche Entscheidung. Also für mich ;-) Trotzdem werde ich den Ofen behalten, er tut was er soll. Aber,..... Hier ein paar Anmerkungen für interessierte. Geschmack super. Handling bedarf einiges an Übung. Einfach einschalten, aufheizen los gehts (wie z.B. bei Elektro) ist nicht. Das gröste Problem, die Hitze. Er erreicht durchaus 400-450 Grad, aber nur leider überwiegend Oben. Nach ein wenig probieren mache ich es wie folgt. Getestet mit Pellets. Ofen anheizen und mind. 1x Behälter leer machen damit sich auch der Pizzastein aufheizt. Evtl. besser 2 Behälter. Warten bis Temperatur auf 250 Grad sinkt. Jetzt Pizza direkt rein auf den Stein. Öfter drehen, aufpassen dass nichts anbrennt. Wenn Pizza fertig, Temp. kontrollieren. Wenn 200 Grad oder weniger, dann erst nochmal anheizen und Stein die Wärme annehmen lassen. Erst wenn Thermometer wieder auf 250 Grad, dann neue Pizza rein. Ihr merkt schon, man muss immer was tun und die angegebenen 5-8 Pizzen pro Heizgang bekommt man nicht hin. Also ich zumindest nicht. Ich schaffe max. 2, sonst ist oben alles angebrannt und unten alles labbrig. Aber wenn ich es wie beschrieben mache, dann überzeugt der Geschmack durchaus und es ist halt eben auch eine nette Beschäftigung. Man muss das ganze halt celebrieren. Schalter auf ON und Pizza nach Pizza rein schieben kann ja jeder. ;-) Zum Schluss was zur Verarbeitung und Qualität. Die Bleche sind stellenweise schlecht bis gar nicht entgratet, Achtung scharf ! Aber Qualität ist bei weitem nicht schlecht. Klar gehts besser, aber bedenkt man den Preis ist es Ok. Aufbau ist Super einfach. Alles in Allem vergebe ich ein Gut.
Am avut de ales între electric și peleți. După câteva deliberări și recomandarea unui prieten, am ales Pellet pentru a fi independent. În primul rând, a fost o decizie greșită. Deci pentru mine ;-) O sa pastrez oricum cuptorul, face ce trebuie. Dar,..... Iată câteva note pentru cei interesați. gust grozav. Manipularea necesită ceva practică. Pur și simplu porniți, încălziți și opriți (ca și cu electricitatea, de exemplu) nu este posibil. Cea mai mare problemă, căldura. Cu siguranță atinge 400-450 de grade, dar din păcate mai ales în vârf. După un pic de încercare, o fac după cum urmează. Testat cu pelete. Încinge cuptorul și golește recipientul cel puțin o dată pentru ca și piatra de pizza să se încălzească. Posibil mai bine 2 recipiente. Așteptați până când temperatura scade la 250 de grade. Acum pizza direct pe piatră. Întoarceți-vă des, având grijă să nu ardeți nimic. Când pizza este gata, verificați temperatura. Dacă sunt 200 de grade sau mai puțin, apoi încălziți-l din nou mai întâi și lăsați piatra să absoarbă căldura. Doar când termometrul revine la 250 de grade, atunci intră pizza nouă. După cum vezi, mereu trebuie să faci ceva și nu poți face cele 5-8 pizza specificate pe ciclu de încălzire. Cel puțin nu eu. Reușesc maxim 2, altfel totul este ars deasupra și totul este moale pe jos. Dar dacă o fac așa cum este descris, gustul este cu siguranță convingător și este doar o treabă bună. Trebuie să sărbătorești totul. Oricine poate glisa comutatoarele pe ON și pizza după pizza. ;-) În fine, ce zici de procesare și calitate. Foile sunt slab debavurate pe alocuri sau deloc, atenție: ascuțite! Dar calitatea este departe de a fi proastă. Bineinteles ca ar putea fi mai bine, dar avand in vedere pretul e ok. Construcția este super ușoară. Una peste alta, dau un bine.