3 ani garanție 14 zile de retur

Hote insula

Hotele de șemineu pot fi o caracteristică tradițională și elegantă a oricărei bucătării. Hotele de șemineu sunt montate pe perete deasupra aragazului și asigură o ventilație silențioasă și puternică care elimină fumul, umiditatea și mirosurile de gătit. De asemenea, oferă o iluminare puternică care îmbunătățește experiența de gătit. Descoperiți potențialul bucătăriei dvs. cu o hotă de șemineu Klarstein.

Cum arată hota cu șemineu?

Caracteristica principală a unei hote de șemineu este coșul de fum relativ lung care se conectează la puțul de ventilație. Pentru a menține un nivel ridicat de estetică în bucătărie, acesta este de obicei mascat cu un capac special. Extensia coșului de fum care este instalat pe perete dă o impresie elegantă, astfel încât acestea sunt în armonie cu mobilierul de bucătărie.

Hota de șemineu este formată din forme geometrice simple, care se potrivesc perfect în bucătăriile moderne sau tradiționale. Cele mai comune culori pentru hotele de șemineu sunt alb, argintiu și negru.

Hotele de șemineu sunt, de obicei, fabricate din metal sau oțel inoxidabil. Acestea au un ventilator care ajută la circulația aerului și elimină fumul, mirosul și grăsimea din bucătărie. Hotele de șemineu pot fi ventilate în exteriorul casei sau pot fi neventilate. Hotele de șemineu neventilate recirculă aerul înapoi în bucătărie.

Care sunt avantajele unei hote de șemineu?

 • Acestea sunt potrivite pentru bucătăriile mari sau pentru bucătăriile conectate la camera de zi.
 • Există un număr mare de modele de hote de șemineu din care puteți alege.
 • Acestea pot aspira până la aproximativ 950 m³
 • Acestea acționează ca un element distinctiv și dominant în bucătărie.
 • Acestea sunt mai ușor de curățat decât alte tipuri de hote

Care sunt avantajele unei hote de șemineu?

 • Instalarea unei hote cu coș de fum este mai complicată în comparație cu alte tipuri de hote.
 • Trebuie să alocați mai mult spațiu în bucătărie pentru o hotă de șemineu.
 • Prețul unei hote cu coș de fum este mai mare în comparație cu alte hote.
 • Acest tip de hotă de bucătărie consumă o cantitate mai mare de energie.
 • Este necesară o curățare mai frecventă decât în cazul hote sub dulap și hote încorporate, deoarece coșul de fum se poate înfundă cu funingine sau resturi în timp.

Cât de puternică ar trebui să fie o hotă de șemineu?

Este important de știut că, atunci când alegeți o hotă, trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii spațiului pe care trebuie să îl ventilați pentru ca aceasta să fie potrivită pentru o extracție suficientă a fumului. Așadar, alegerea puterii depinde de dimensiunea bucătăriei dumneavoastră, ceea ce înseamnă că, cu cât spațiul este mai mare, cu atât mai puternică va fi hota de care veți avea nevoie.

 • Furgonetele convenționale pot extrage în medie între 400 și 700 m³ de abur pe oră.
 • Cele mai mari capacități ale vitrinelor de fum extrag în medie 1 200 m³ de abur.
 • Prin urmare, debitul hotei de șemineu oscilează între 200 și 950 m³.

Lățimea hotei de șemineu

Ca regulă generală, lățimea unei hote de bucătărie trebuie să fie mai mare sau cel puțin egală cu lățimea plitei - niciodată mai mică! Hotele de șemineu sunt fabricate în diferite dimensiuni.

 • Cea mai mică lățime este de obicei de 33 cm, iar cea mai mare lățime a unei hote de șemineu poate fi de până la 120 cm.

Hota de șemineu și nivelul său de zgomot

Dacă sunteți în căutarea unei hote de bucătărie cu coș de fum pentru bucătăria dvs., unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare este nivelul de zgomot. Nivelul de zgomot al hotei este exprimat în decibeli (dB) și, în funcție de tipul de aparat, poate varia destul de mult. Dacă aveți o bucătărie mai mică, este deosebit de important să luați în considerare nivelul de zgomot.

 • Cele mai silențioase hote de șemineu au un nivel de zgomot de aproximativ 50 dB, în timp ce cele mai zgomotoase hote de șemineu pot ajunge la 70 dB.

Ce comenzi are hota de șemineu?

Hotele de șemineu pot fi acționate manual sau automat.

 • Controlul manual se face de obicei cu un comutator sau un buton care controlează viteza ventilatorului.
 • Controlul electronic cu afișaj sau afișaj cu LED-uri este mai convenabil și mai modern.
 • Nivelurile obișnuite de performanță de extracție pentru hotele de bucătărie se situează pe o scară de la doi la trei.

Ieșiri

Hotele cu coș de fum au înălțimea de ieșire reglabilă, ceea ce vă permite să adaptați nivelul de ventilație la nevoile dumneavoastră, iar țeava de evacuare este ascunsă în coșul de fum. Pentru a obține un efect de extracție mai mare de la hota de șemineu, este esențial ca țeava orizontală să nu aibă mai mult de doi sau trei metri lungime și ca traseul de ieșire să fie cât mai direct posibil.

Digestoare pentru fiecare bucătărie

Aruncați o privire la celelalte tipuri de hote ale noastre. Oferim o mare varietate de tipuri diferite de hote, cum ar fi hote de insulă, hote de perete, hote extensibile și multe altele. O parte esențială a fumegătoarelor este accesorii și filtre pentru fumegătoare, unde veți găsi peste 50 de produse.

În sus