3 ani garanție 14 zile de retur

Încălzitoare cu infraroșu


heizpanel infrarot-heizung 850 watt Wandmontage

Încălzitoarele cu infraroșu oferă căldură instantanee și un climat interior plăcut. Panourile de încălzire sunt populare în băi, de exemplu, deoarece cresc semnificativ confortul de utilizare. Baia rece de dimineață sau așteptarea îndelungată până când se încălzește camera sunt de domeniul trecutului. La acestea se adaugă și alte beneficii, cum ar fi ușurința de instalare a acestor încălzitoare cu infraroșu.

Încălzire eficientă și bine orientată cu ajutorul încălzirii cu infraroșu

Metoda de funcționare a încălzirii cu infraroșu este fundamental diferită de principiul convențional încălzitoare cu convecție. Radiatoarele convenționale încălzesc aerul din încăpere, care se ridică mai întâi până la tavan: din acest motiv, le ia mult timp să încălzească întreaga încăpere. Pe de altă parte, încălzitoarele cu infraroșu se bazează pe raze infraroșii care lovesc diferite corpuri solide, cum ar fi oamenii și pereții, și le încălzesc instantaneu. Nu există timp de așteptare, rezidenții folosesc căldura necesară imediat după pornire. În special în baie, avantajul este evident: utilizatorii intră dimineața într-o baie răcoroasă, pornesc încălzitorul cu infraroșu și se bucură de temperatura ideală fără așteptări inutile. Alte zone tipice pentru încălzirea cu infraroșu sunt bucătăria, colțurile de lectură din camerele de zi și încăperile în care nu există un radiator convențional.

Încălzitoarele cu infraroșu utilizează energia mai eficient decât sistemele convenționale: se estimează că aproximativ 95% din energia absorbită de un panou cu infraroșu este transformată în căldură. Prin urmare, atunci când se alege un încălzitor cu infraroșu sau un panou de încălzire cu infraroșu, este necesar să se calculeze puterea necesară nu numai în funcție de dimensiunea camerei, ci și în funcție de clasa energetică a clădirii și să se ia în considerare izolația termică și înălțimea tavanului.

În medie, sunt necesari aproximativ 300 de wați pe 5 metri pătrați: Deși radiatoarele electrice cu infraroșu sunt concepute ca o soluție suplimentară la sistemul principal de încălzire, dacă doriți să încălziți încăperile exclusiv cu panouri cu infraroșu, puteți urma următorul tabel:

Dimensiune Energie
10 m² 600 W
18 m² 1080 W
25 m² 1500 W
30 m² 1800 W

Cumpărarea încălzirii cu infraroșu: multe avantaje, puține dezavantaje

Unii susțin că costurile de funcționare ale încălzitoarelor cu infraroșu sunt ridicate. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai dacă utilizatorii încălzesc permanent încăperi mari cu această tehnologie. În multe alte aplicații, cumpărătorii de încălzire cu infraroșu economisesc costurile de operare. Încălzirea rapidă în încăperi folosite ocazional, cum ar fi baia, este mai ieftină cu un încălzitor cu infraroșu. Rezidenții lasă panoul de încălzire pornit doar pe durata șederii lor, în timp ce în cazul încălzirii prin convecție trebuie să se încălzească intens. În toate camerele înalte există, de asemenea, un avantaj de preț. Încălzitoarele cu convecție au nevoie de mult timp pentru a se încălzi din cauza aerului cald care se ridică; razele infraroșii instantanee sunt o soluție mai bună. În plus, costul de achiziționare a unui încălzitor cu infraroșu este mult mai mic decât cel al unui radiator convențional, astfel încât încălzitoarele cu infraroșu sunt ideale pentru încăperile în care nu este instalată nicio instalație de încălzire. Emisoarele cu infraroșu pot fi montate pe perete sau chiar pe tavan.

Pentru o prezentare mai detaliată a diferitelor încălzitoare electrice (inclusiv a încălzitorului cu infraroșu din test) și a modului în care acestea funcționează, consultați manualul încălzitorului electric Klarstein .

Modelele inovatoare din acest magazin sporesc și mai mult eficiența energetică. Acestea au termostate, temporizatoare săptămânale, închideri automate și reacționează la ferestrele deschise. Toate aceste componente garantează un consum eficient de energie. În plus, proprietarii pot integra un încălzitor cu infraroșu de înaltă calitate cu termostat și alte accesorii într-o soluție de casă inteligentă.

Numeroase motive pentru a cumpăra un încălzitor cu infraroșu

Metoda specială de funcționare a încălzitorului cu infraroșu merge mână în mână cu un alt avantaj: spre deosebire de încălzitoarele cu convecție, panourile de încălzire nu aprind praful. Acest lucru minimizează efortul de curățare a camerei și îi mulțumește pe cei care suferă de alergii. În plus, aceste încălzitoare inovatoare sunt silențioase. În plus, acestea nu necesită aproape deloc spațiu, ceea ce reprezintă un avantaj mai ales în camerele mici. Merită să menționăm instalarea simplă și rapidă: singurul pas de lucru este fixarea pe perete sau instalarea panoului de încălzire și conectarea la priză. Nu este nevoie de un meseriaș, iar costurile de instalare sunt eliminate. Același lucru este valabil și pentru încălzirea cu infraroșu a tavanului.

Înfrumusețați-vă atmosfera de viață:

Air Art Intelligent

Air

Art Intelligent">

încălzire cu infraroșu cu imagine">

În acest magazin, clienții achiziționează încălzitoare cu infraroșu care combină funcționalitatea impresionantă cu un design atractiv. Dacă doriți să puneți accente vizuale colorate în camerele dvs., cel mai bine este să cumpărați un încălzitor de tablouri exclusivist. Aceste încălzitoare cu infraroșu se caracterizează prin motive artistice elaborate pe întreaga parte frontală, cum ar fi celebra pictură "Noapte înstelată" a pictorului van Gogh sau modele grafice moderne. O alternativă la încălzitorul de imagine în infraroșu este încălzitorul în oglindă, care servește atât ca încălzitor, cât și ca oglindă.


În sus