3 ani garanție 14 zile de retur

Sous Vide

Sous vide (traducere din franceză: "sub vid" ) este o metodă care se referă la procesul de sigilare în vid a alimentelor într-o pungă și apoi de gătire la o temperatură foarte precisă într-o baie de apă. Gătitul cu metoda sous vide este simplu, modern și, mai presus de toate, foarte eficient. Această tehnică produce rezultate care nu pot fi obținute prin nicio altă metodă de gătit.

De ce să gătești cu metoda sous vide?

 • Principalul avantaj al metodei sous vide este că păstrează toate sucurile din alimente. Acest lucru înseamnă că friptura, de exemplu, va fi mult mai suculentă și mai gustoasă decât dacă o gătiți în mod tradițional.
 • Această metodă de gătit este, de asemenea, foarte delicată, astfel încât ingredientele delicate, cum ar fi peștele sau legumele, își păstrează toată aroma.
 • Un alt mare avantaj este faptul că puteți pregăti cu ușurință mai multe cursuri în același timp. Așadar, dacă doriți să pregătiți o masă cu trei feluri de mâncare, o puteți face cu ușurință folosind metoda sous vide. Tot ce trebuie să faceți este să puneți diferitele feluri de mâncare în pungi diferite. Apoi puneți-le pe toate într-o baie de apă și lăsați-le să se gătească. Nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic altceva și vă puteți concentra pe deplin asupra oaspeților dumneavoastră.

Pregătiți o masă grozavă folosind metoda sous vide

Gătitul sous vide folosește un control precis al temperaturii cu circulație pentru a obține rezultate pe care nu le puteți obține cu nicio altă tehnică de gătit. De ce este așa? Cu metodele tradiționale de gătit, nu aveți control asupra căldurii și a temperaturii. Prin urmare, este foarte dificil și consumator de timp să gătești întotdeauna o masă perfectă.

Alimentele își pierd din savoare, se gătesc ușor și au o textură uscată și gingașă. Datorită controlului precis al temperaturii în bucătărie, sous vide oferă următoarele beneficii:

 • Consistență - deoarece gătiți alimentele la o temperatură și un timp precis, vă puteți aștepta la rezultate foarte consistente.
 • Gust - alimentele sunt gătite în suc. Acest lucru garantează că mâncarea este gustoasă, suculentă și fragedă.
 • Reducerea deșeurilor - alimentele preparate în mod tradițional se usucă și produc deșeuri. De exemplu, o friptură gătită în mod tradițional în exces va pierde în medie până la 40% din volum pe măsură ce se usucă. O friptură gătită cu precizie nu-și pierde din volum.
 • Flexibilitate - Gătitul tradițional poate necesita o atenție constantă din partea dumneavoastră. Gătitul de precizie aduce mâncarea la temperatura exactă și o menține. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la supra coacere.

Cum să începeți să gătiți cu metoda sous vide?

Metoda sous vide este potrivită atât pentru bucătarii profesioniști, cât și pentru bucătarii casnici. Cu această metodă de gătit, puteți pregăti cu ușurință mese gustoase fără stres și muncă. Tot ceea ce ai nevoie este un aspirator care aspiră tot aerul și niște pungi. Apoi, puteți pune alimentele în pungi, le puteți pune în vid și le puteți pune într-o baie de apă. După un timp, mâncarea va fi gata și o puteți savura împreună cu familia sau prietenii. Deci, dacă doriți să încercați ceva nou în bucătărie, metoda sous vide este cu siguranță potrivită pentru dumneavoastră.

Sigilarea în vid a alimentelor este, de asemenea, o modalitate excelentă de a le prelungi durata de depozitare și de a preveni deteriorarea.

Atunci când gătiți prin metoda sous vide, puteți găti mai multe feluri de mâncare în același timp, fără să vă faceți griji. Deci, dacă doriți să încercați ceva nou în bucătărie, metoda sous vide este cu siguranță potrivită pentru dumneavoastră

De ce echipament am nevoie pentru gătit sous vide?

De fapt, este foarte accesibil și ușor. Toată lumea poate începe să gătească sous vide în zilele noastre. Veți avea nevoie de câteva lucruri pentru a începe:

 • Aparat de gătit sous vide
 • Saci de vid
 • Aparat de vidat
 • Recipient de apă Sous vide

Aici veți găsi toate echipamentele necesare pentru gătit sous vide.

În sus