3 ani garanție 14 zile de retur

Plite

Plite

Plita este unul dintre aparatele electrocasnice esențiale fără de care nu ar putea exista nicio bucătărie. Prin urmare, nu trebuie să subestimați alegerea plitei. Funcția principală a oricărei plite este de a produce căldura necesară pentru gătit. Dar, datorită tehnologiei avansate, plitele pot transforma gătitul de zi cu zi într-o experiență.

Cum să alegeți o plită ceramică?

Există 3 tipuri de plite disponibile pe piață: plite cu gaz, plite ceramice și plite cu inducție. Mai jos am enumerat caracteristicile de bază, avantajele și dezavantajele acestora.

Plite pe gaz

Plitele pe gaz utilizează gazul ca sursă. Acest tip de plită este deosebit de popular, deoarece este accesibil și are un timp de încălzire rapid. De asemenea, au un control bun al flăcării, ceea ce este esențial atunci când gătiți. Plitele de gătit pe gaz folosesc duze pentru a se conecta la propan-butan și gaz natural. Modelele cu propan-butan sunt potrivite pentru locurile în care nu există o conexiune la gaze naturale, de exemplu, și pentru cabană. Cu toate acestea, plitele cu gaz au unele dezavantaje. Acestea pot fi periculoase în cazul în care apar scurgeri de gaz și necesită o curățare regulată pentru a preveni acumularea de grăsime și murdărie. De asemenea, acestea pot fi mai dificil de instalat în comparație cu alte plite.

Plite vitroceramice

Plita vitroceramică este alegerea numărul unu pentru bucătăriile moderne. Acest tip de plită are o serie de caracteristici speciale pentru a facilita gătitul. Puteți alege o opțiune fără ramă, care se integrează cu suprafața blatului de bucătărie, sau una cu o ramă din oțel inoxidabil care protejează plita de deteriorări mecanice. Alte caracteristici ale plitelor ceramice includ: pornire rapidă, suprafață netedă ușor de curățat, control tactil sau temporizator. Plăcile de gătit din sticlă ceramică sunt ușor de utilizat și de întreținut.

Plite cu inducție

Plitele cu inducție sunt o alegere excelentă din punct de vedere economic, deoarece au un consum mai mic de energie în comparație cu alte tipuri de plite. Pierderea de căldură în timpul gătitului este de numai 10% astfel încât economisiți la factura de energie. Acestea se încălzesc doar atunci când vasul de gătit este așezat deasupra lor, astfel încât nu există energie irosită. Caracteristicile moderne, cum ar fi comenzile tactile și temporizatoarele, fac ca utilizarea plitelor cu inducție să fie și mai convenabilă. Singurul dezavantaj este că trebuie să folosiți vase speciale cu fund magnetic.

Atunci când alegeți o plită ceramică, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

  • Încuietori de siguranță pentru copii: Dacă aveți copii, veți aprecia o plită care are încuietori de siguranță pentru copii. Acestea sunt comenzi tactile care împiedică copiii să modifice setările sau să pornească plita.

  • Zona dublă: Zona dublă este, de asemenea, utilă. Acestea sunt cele două zone de gătit de pe majoritatea plitelor ceramice, în care zona mai mică se află în interiorul celei mai mari.

  • Cronometru: Cronometrul plitei vă ajută să țineți totul sub control.

  • Power Boost: Unele plite au o funcție specială - Power Boost - care este ideală pentru prăjirea cărnii sau pentru prăjire.

  • Compatibilitate: Plitele pe gaz și cele ceramice sunt compatibile cu orice cratiță, dar plitele cu inducție sunt compatibile doar cu cratițele cu inducție.
În sus