3 ani garanție 14 zile de retur

Test și ghid în plita cu inducție

Plitele cu inducție sunt cel mai probabil modul cel mai rapid și comod de a găti acasă și a pregăti mâncăruri gustoase. În societatea Klarstein găsiți plite cu inducție într-o gamă largă de mărimi, instalare ca sine stătătoare sau pentru folosire în camping. În ghidul nostru de cumpărături vă prezentăm diferite modele, subliniem avantajele și dezavantajele și vă ajutăm să găsiți plita cu inducție ideală pentru nevoile voastre.

Plite cu inducție: Comparație funcții

Alegerea corectă a plitei cu inducție este decisivă pentru un gătit efectiv și plăcut. La alegere este important să aveți în vedere factori precum numărul zonelor pentru gătit și puterea lor, ca să corespundă nevoilor și obiceiurilor voastre la gătit. La deciderea în alegerea corectă a plitei cu inducție în bucătărie pot să ajute și alte funcții, precum temporizatorul, control senzorial și funcții de siguranță. Plita cu inducție poate fi folositoare și la camping sau în alte locuri. E de ajuns să pui în priză și poți găti oriunde. Vă arătăm cum să luați cea mai bună decizie.

Plită cu inducție dublă Klarstein

Delicatessa Slim Black

Tipul produsului

Delicatessa Slim Black

Plita cu inducție dublă Delicatessa se folosește ușor și are multe avantaje!

 • Putere 3500 W,
 • Flexzone și Thermo-boost,
 • Control intuitiv și de siguranță
La plite cu inducție

Plitele cu inducție duble sunt ideale pentru gospodării mici cu 1-3 persoane. Plitele de gătit cu funcția inducție asigură o putere mare, se curăță ușor și datorită zonelor flexi oferă flexibilite maximă la gătit. Asta înseamnă că în loc de două oale mici, puteți folosi una mare. Alte funcții sunt încuietoare copii, detectare oală și funcția temporizator.

  Beneficii:

 • Ideale pentru gospodării mici.
 • Gătit rapid și intuitiv.

  Dezavantaje

 • Nu este potrivită pentru gospodării mari sau pentru vase cu mai mult de 2 oale.

Plită cu inducție simplă

Plită cu inducție VariCook Single

Tipul produsului

Plită cu inducție VariCook Single

Plita cu inducție simplă VariCook o puteți pune oriunde și folosirea ei este foarte simplă.

 • Economie de energie
 • Cu display LED
 • Cu temporizator
Descrierea produsului

O plită cu inducție este foarte practică pentru gospodării de o persoană. Se poate folosi intuitiv și fără efort, are temporizator încorporat și este foarte eficientă cu puterea de până la 1800 W. Din moment ce nu trebuie instalată, o puteți lua oriunde.

  Beneficii:

 • Practică și compactă
 • Folosire simplă
 • Destul de ieftină

  Dezavantaje

 • Potrivită doar pentru o oală

Plită cu inducție 80 cm

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Tipul produsului

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Această plită cu inducție oferă posibilități nelimitate. Plita cu inducție de 80 cm oferă cel puțin 4 zone de gătit, care pot fi folosite variabil.

 • Zone flexibile
 • Putere totală 7000 W
 • Touch-to-Slide
Descrierea produsului

Plitele cu inducție cu lățimea de 80 cm sunt cu adevărat versatile. Datorită multitudinii de zone pentru gătit, controlului simplu și funcției Thermo Boost, gătitul e la un alt nivel. Plitele cu inducție încorporate oferă siguranță maximă și confort datorită funcțiilor, precum temporizator, siguranță copii, folosirea căldurii rămase și multe altele.

  Beneficii:

 • Flexibilitate mare la gătit
 • Spațiu suficient pentru multe oale
 • Multe funcții și tehnologie modernă.

  Dezavantaje

 • Destul de scumpă
 • Destul de mare

Plită cu inducție pentru camping

Plită cu inducție dublă VariCook Slim

Tipul produsului

Plită cu inducție dublă VariCook Slim

Compactă, practică și puternică: această plită pentru camping este mereu pregătită pentru folosire.

 • Dimensiuni compacte
 • Folosire simplă
 • 2 plite de gătit
Descrierea produsului

La camping nu trebuie să folosiți mereu gril cu cărbune sau plită pe gaz Cu plitele de inducție pentru camping, meniul pentru concediu ajunge la un alt nivel. Puterea de 3500 W asigură că pe două plite de gătit puteți oricând pregăti ceva gustos.

  Beneficii:

 • Dimensiuni compacte
 • Folosire simplă
 • Pregătită pentru folosire oricând

  Dezavantaje

 • Fără zone flexibile

Plite cu inducție în comparație

Delicatessa Slim VariCook Single plită cu inducție Delicatessa 77 Hybrid Prime plită cu inducție Plită cu inducție dublă VariCook Slim
Zone pentru gătit 2 1 4 2
Putere 3500 Watt 1800 Watt 7000 Watt 3500 Watt
Dimensiuni 29 x 5,5 x 52 cm 29,5 x 7 x 36 cm 80 x 5,5 x 52 cm 60 x 7 x 36 cm
Greutate 4,6 kg 1,7 kg 12 kg 5,2 kg
Material Sticlă ceramică Sticlă ceramică Sticlă ceramică Sticlă ceramică
Funcții speciale Panou tactil cu senzor
Temporizator cu 99 de minute
Funcția Boost, BBQ și menținerea căldurii
Funcție temporizator pentru oprire automată - 0:01 - 3:00 ore
diferite niveluri de putere
Display LED
Temporizator reglabil până la 99 de minute
Funcție de economisire: puterea zonei de gătit scade automat, pentru a se evita supraîncărcarea
Zonă flexi: 39,5 x 19 cm
detectarea automată a oalei
diferite niveluri de putere,
funcția de temporizator pentru oprire automată: de la 1 până la 180 minute

Cumpărarea corectă a plitei cu inducție

Acum, când cunoașteți multe variante am dori să vă punem la final 5 întrebări, pe care ar trebui să vi le puneți la cumpărarea plitei cu inducție

  • 1. De câte zone pentru gătit am nevoie luând în considerare obiceiurile în bucătărie și spațiul în bucătărie?
  • 2. Ce mărime ar trebui să aibă plita cu inducție, ca să folosesc cel mai bine vesela existentă?
  • 3. Ce putere au zonele de gătit individual și îndeplinesc cererile mele pentru o încălzire rapidă și o reglare exactă a temperaturii?
  • 4. Care alte funcții, precum temporizatorul, controlare cu ajutorul senzorilor sau funcțiile de siguranță, sunt pentru mine importante și ar trebui să fie parte din plita cu inducție?
  • 5. Este potrivită plita cu inducție pentru buzunarul meu și oferă un raport bun calitate-preț, în comparație cu alte modele pe piață?

Aragaz cu inducție cu cuptor

Aragaz cu inducție și cuptor cu design corespunzător și putere mare? Nici asta nu este o problemă. Adesea sunt oferte direct în set. La fel ca și setul nostru cuptorului încorporat Gusteau Delisatessa. La planificarea noii bucătării puteți combina totul direct și veți obține un design unitar și total.

Întrebări frecvente

Alegerea între plita cu inducție și cea din sticlă ceramică depinde de preferințele și cerințele personale. Plitele cu inducție oferă un timp de încălzire mai rapid, reglarea căldurii mai exactă și putere energetică mai mare, în timp ce plitele din sticlă ceramică oferă o compatibilitate mai mare cu vesela de bucătărie. Hotărârea ar trebui luată pe baza nevoilor individuale, cerințelor de siguranță și a bugetului.

La plita cu inducție se pot folosi doar oale și tigăi din material magnetizat, cum e fonta sau oțelul inoxidabil cu fund magnetic. Alte materiale, ca de exemplu aluminiul, cuprul sau sticla, nu sunt potrivite pentru plitele cu inducție, deoarece nu sunt suficient de magnetice pentru a putea folosi inducția electromagnetică. De aceea nu ar trebui să se folosească la inducție vesela din porțelan, ceramică sau oale cu fund nemagnetic. Este important ca vesela să fie însemnată cu simbolul pentru inducție, asigurându-se așa, că este potrivită pentru gătitul pe astfel de plite.

Da, Oala poate fi mai mică ca și zona de inducție. Dar aceasta poate duce la o răspândire inegală a căldurii. Se recomandă alegerea unei tigăi de o mărime care corespunde cu zona de gătit, ca să fie asigurată o răspândire uniformă a căldurii.

Dacă vreți să aflați dacă tigaia e potrivită pentru inducție, puteți urma acești pași: Controlați dacă tigaia are fund magnetic - ar trebui să se lipească de ea magnetul. Căutați instrucțiunile producătorului sau simboluri pe etichetă, care arată potrivire pentru plitele cu inducție. Puteți să faceți și un test rapid pe plita cu inducție, dacă se încălzește tigaia egal și rapid.

Plita cu inducție funcționează pe baza inducției electromagnetice. Produce câmp magnetic puternic care activează zona de gătit. Când pe zona de gătit se pune tigaia cu fundul magnetic, curentul magnetic alternativ produce pe fundul tigăii curenți care o încălzesc. Plita în sine rămâne relativ rece. La fel și plita cu inducție?

Dacă doriți să curățați plita cu inducție, mai întâi așteptați până se răcește. Apoi puteți folosi un produs de curățare blând și cârpă moale pentru a înlătura mizeria și grăsimea. Țineți cont să evitați produse de curățare abrazive, să nu zgâriați suprafața.

Plita cu inducție autosuficientă înseamnă, că este independentă și nu este dependentă de conectarea la un cuptor. Plitele cu inducție autosuficiente au de obicei integrată controlarea și se pot folosi independent de alte dispozitive de gătit. Oferă flexibilitate la depozitare și permit folosirea individuală a diferitelor zone pentru gătit și funcții.

În sus