3 ani garanție 14 zile de retur

Plite cu inducție

Plite cu inducție

Te-ai săturat să aștepți mult timp ca apa din oală să fiarbă? Plitele cu inducție sunt cea mai bună soluție. Concurența pentru a fierbe 2 litri de apă mai repede între plitele cu inducție și fierbătoare este clar pierdută de fierbătoare. Cu toate acestea, avantajul unui aragaz cu inducție ca aparat electrocasnic nu constă doar în viteza de încălzire a apei. Doriți să aflați mai multe despre beneficiile acestui ajutor de bucătărie? Vom fi bucuroși să vă sfătuim cum să faceți alegerea corectă.

Siguranța înainte de toate!

În graba zilnică, în stresul sau în ritmul rapid al vieții pe care o ducem, cel mai adesea uităm pur și simplu unele lucruri. Atunci când alegeți o plită de gătit cu inducție nu trebuie să vă faceți griji dacă ați oprit totul după ce ați gătit.

Plitele cu inducție sunt echipate cu o tehnologie care detectează dacă există o oală sau o tigaie pe plită. Odată ce ați îndepărtat ustensilele de bucătărie de pe suprafața sa, se oprește singur după câteva minute. O altă caracteristică pozitivă este dispozitivul de blocare de siguranță, care protejează copiii împotriva pornirii nedorite a plăcii de inducție și previne posibilele arsuri.

Cum funcționează o plită cu inducție

Se încălzește doar fundul recipientului (oală, tigaie) - ca principal generator de căldură. O bobină este plasată sub suprafața plăcii în sine, care este din sticlă ceramică. Căldura este produsă de transformatorul care modifică curentul electric alternativ de la 50 Hz la aproximativ 25 kHz, care trece în bobina de sub suprafața vitroceramică.

Avantajele plitelor cu inducție

 • Nu consumați multă energie - căldura este generată direct la baza vasului de gătit, astfel încât nu există scăpări de căldură.
 • Ușor de curățat - neavând o plită cu temperatură ridicată, alimentele pe care le scăpați pe ea sau lichidele pe care le vărsați nu se vor arde cu ușurință. Ștergeți rapid și ușor suprafața de sticlă ceramică.
 • Viteza de gătire - modificările pe care le faceți pe panoul de control sunt vizibile imediat. Atunci când căldura crește sau scade, temperatura suprafeței se modifică instantaneu.
 • Ușor de utilizat - panoul de control este foarte intuitiv.
 • Asigură siguranța în casă - închiderea plăcii atunci când recipientul este scos, blocare de siguranță pentru copii.
 • Funcții inteligente - Funcția "Pauză" - oprește funcționarea serpentinelor pentru câteva secunde, astfel încât să puteți șterge fără probleme mâncarea vărsată. Funcția "Controlul fierberii" - lucrați cu placa la putere maximă până când apa fierbe și apoi treceți la modul selectat. "Timer" și multe altele.
 • Gătitul în vase foarte mari - în cazul unei plită de dimensiuni mari, acest lucru nu reprezintă o problemă.

Dezavantajele plitelor cu inducție

 • Preț mai mare - în comparație cu plite pe gaz sau plite vitroceramice.
 • Este necesar să achiziționați vase de gătit potrivite pentru plite cu inducție - vasele de gătit trebuie să aibă o bază feromagnetică. Cum să o recunoaștem? Fie este etichetat "inducție", fie căutați simbolul bobinei pe partea inferioară a acestuia.
 • Restricții de instalare - Nu este permisă instalarea panoului deasupra altor aparate de uz casnic. De asemenea, este necesar să se respecte valorile de mai sus privind respectarea distanțelor. Toate informațiile pot fi găsite în instrucțiunile și manualele de utilizare.
 • Impactul radiațiilor electromagnetice asupra oamenilor - dar acest impact este mult mai mic decât utilizarea a cuptoarelor cu microunde sau a telefoanelor mobile.
 • Timp de pornire limitat - în general, poate fi pornit continuu timp de trei ore, după care plita cu inducție se oprește automat. Prin urmare, plita cu inducție trebuie să fie pornită din nou atunci când gătiți pentru perioade lungi de timp.

Cum să alegeți plita de inducție potrivită?

 • Aflați ce dimensiuni de plită cu inducție puteți avea în locuința dumneavoastră - Plitele cu inducție au dimensiuni specifice și, deoarece sunt introduse în corpurile de bucătărie, trebuie să vă gândiți ce decupaj de la baza plitei este potrivit pentru locuința dumneavoastră. Dacă locuiți într-un apartament în care aveți o bucătărie mică, alegerea ideală este o plită dublă cu inducție.

 • Puterea plita cu inducție - pentru a găti cât mai repede posibil, urmăriți puterea. Puterea optimă de intrare pentru 4 sau mai multe plăci este de peste 7000 W. Cu trei plăci, acesta variază de la 3500 W până la 6000 W. În cazul a două plăci, aceasta este de 2500 până la 3500 W.

 • Ce culoare va crea un aspect estetic pentru bucătăria dumneavoastră? - Alegeți o culoare potrivită. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la material, deoarece toate plitele cu inducție au o suprafață ceramică.

 • Cu cadru sau fără? - puteți alege dintre două modele. Pentru un design minimalist și elegant în bucătărie, optați pentru o plită fără ramă. Pentru practicitate, optați pentru o plită cu ramă - deversările nu vor depăși cadrul, astfel încât veți avea o bucătărie frumoasă și curată.

 • Concentrează-te pe caracteristicile sale - Verifică caracteristicile plitelor cu inducție care vor fi cele mai potrivite pentru confortul și siguranța ta.
În sus