3 ani garanție 14 zile de retur

Hote telescopice

Capota de tragere

Digestoare sunt o parte importantă a oricărei bucătării, deoarece ajută la menținerea aerului curat și lipsit de mirosuri de gătit. Există multe tipuri diferite de hote disponibile pe piață - coș de fum, sub dulap și încorporate, montate pe perete, insulă și glisante. De aceea, este important să alegeți unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. De ce sunt hotele încorporate o alegere bună? Citiți mai departe.

Aveți o bucătărie mică și nu vă permiteți să irosiți spațiu cu aparate electrocasnice mari? Știi că o hotă de bucătărie este un ajutor foarte bun în bucătărie, dar mai știi și că nu mai ai suficient spațiu liber pentru o hotă de bucătărie? De aceea, ar trebui să optați pentru o hotă de blat extensibilă.

Hota extensibilă nu strică aspectul bucătăriei și o puteți glisa pur și simplu atunci când gătiți. Dimensiunile sale pot acoperi întreaga suprafață a blatului de gătit Chiar dacă este compact, nu înseamnă că nu își poate face treaba în mod corespunzător. O hotă poate absorbi cantități mari de vapori prin recirculare sau extracție.

Care sunt avantajele și dezavantajele hotei cu extracție?

  • Hota este alegerea ideală pentru bucătăriile mici
  • Aspectul său nu deranjează bucătăria și se potrivește perfect în ea
  • Este mai compactă
  • Hota de aspirație este mai zgomotoasă
  • Are mai puțină putere

Cum de a alege o hota de fum?

Dimensiunile hotei de aspirație

Atunci când vine vorba de un dulap de fum, este esențial să vă concentrați asupra dimensiunilor acestuia. Trebuie reținut faptul că hotele de extracție sunt mai mici decât hotele convenționale. Cu toate acestea, atunci când alegeți o hotă de bucătărie, asigurați-vă că dimensiunile acesteia acoperă întreaga dimensiune a plitei, aceasta fiind singura modalitate de a asigura o extracție reușită a fumului. Lățimea standard a unei hote extensibile ar trebui să fie cuprinsă între 50-60 cm.

Nivelul de zgomot al hotei de aspirație

Hotele extensibile pot fi ușor mai zgomotoase, dar acest lucru nu este valabil pentru toate modelele. Nivelul de zgomot este determinat în decibeli (dB) și se situează între 55 și 68 dB pentru hotele de aspirație. Dacă nu doriți ca hota de aspirație să scoată un sunet prea puternic, alegeți o hota de aspirație cu un nivel de zgomot de aproximativ 55 dB. Dacă îl comparăm cu alte aparate, nivelul de 55 dB al unei hote de fum este similar cu cel al unui frigider și nivelul de 68 dB cu cel al unei mașini de spălat vase.

Puterea hotei cu extracție

Hotele clasice ar trebui să fie capabile să schimbe aerul din bucătărie de cel puțin 10 ori pe oră. O hotă, care este mai mică și concepută pentru bucătării mai mici, ar trebui să fie capabilă să schimbe aerul din bucătărie de cel puțin 6 - 7 ori. Cu toate acestea, cu cât capota de extracție are mai multă putere, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Așadar, atunci când faceți alegerea, concentrați-vă și asupra acestui parametru esențial.

Ce funcții poate avea o hotă?

  • Recirculare - Hota captează toată murdăria în filtre și apoi aerul curat este evacuat înapoi în bucătărie. Această funcție nu consumă multă energie.

  • Cronometru - Puteți seta un cronometru pe hota de aspirație, care permite hotei de aspirație să se oprească automat. Cronometrul este de mare ajutor dacă trebuie să părăsiți apartamentul și, în același timp, trebuie să purificați aerul din bucătărie.

  • Mai multe niveluri de putere - Hotele de extracție au de obicei 3 niveluri de extracție. Cu toate acestea, gamele superioare de hote de aspirație pot avea până la șase sau mai mult de șase niveluri de extracție. Cu această funcție puteți seta cea mai potrivită aspirație pentru dumneavoastră.

  • Verificați clapeta - Dacă hota dvs. este conectată la un coș de fum, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pătrunderea aerului rece în casă.
În sus