3 ani garanție 14 zile de retur

Hote de perete

Hote de perete

Hotele de bucătărie montate pe perete sunt una dintre cele mai populare și mai eficiente modalități de a elimina fumul, grăsimea și mirosurile neplăcute din bucătărie. Hotele de bucătărie sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri pentru a se potrivi cu aspectul și nevoile specifice ale bucătăriei dumneavoastră.

Hotele montate pe perete funcționează prin aspirarea aerului printr-un sistem de filtrare și evacuarea acestuia. Acest proces îndepărtează eficient fumul, grăsimea și mirosurile din aer, ceea ce face ca gătitul în bucătărie să fie mai sigur și mai plăcut. Hotele de șemineu sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului din casa dvs. și de a face gătitul mai plăcut în același timp. În plus față de hotele montate pe perete, oferim hote de insulă, hote de sub dulap și hote încorporate, hote de șemineu sau hote extensibile.

Avantajele hotelor montate pe perete:

  • Instalare ușoară și conectare simplă la sistemul de ventilație din bucătărie
  • Performanță ridicată pentru îndepărtarea eficientă a fumului
  • Nu ocupă o cantitate mare de spațiu, deoarece este instalat pe perete
  • O selecție largă de modele care vă vor atrage

Dezavantaje

  • Pentru bucătăriile mari, este posibil ca o hotă montată pe perete să nu fie suficient de eficientă, deoarece este amplasată direct deasupra aragazului
  • Pentru modele mai complexe, curățarea unei hote montate pe perete poate fi mai dificilă

Cum de a alege o hota de perete

Material:

Hotele de perete sunt unul dintre cele mai populare tipuri de hote de bucătărie de pe piață. Acestea sunt în mare parte fabricate din oțel inoxidabil, care este ușor de curățat. O versiune mai elegantă este oferită de o combinație de aluminiu, oțel și sticlă transparentă, dar aici trebuie să vă bazați pe curățarea regulată a sticlei, care va fi murdară din cauza fumului de gătit sau de prăjire. Hotele montate pe perete sunt o alegere excelentă pentru oricine caută o hotă ușor de utilizat și de întreținut.

Performanță

Cel mai important parametru în alegerea unei hote de perete este performanța acesteia. Este o idee bună să acordați atenție acestui parametru, mai ales în bucătăriile mai mari, astfel încât hota să poată curăța eficient tot aerul într-un timp relativ scurt. Producția de gaze de eșapament montate pe perete este exprimată în m3/oră. Această cifră indică numărul de m3 pe care hota îl poate curăța într-o oră. Rețineți că, în mod ideal, hota ar trebui să fie capabilă să filtreze de cel puțin 10 ori mai mare decât bucătăria dvs. într-o oră.

Zgomot

Un alt parametru în alegerea piesei potrivite ar trebui să fie nivelul de zgomot. Aceasta este exprimată în decibeli (dB). Reducerea zgomotului ar trebui să fie unul dintre elementele cheie, mai ales dacă nu aveți o bucătărie separată, ci o bucătărie și o cameră de zi combinate. În acest caz, gătitul dumneavoastră ar putea deranja alți membri ai familiei.

Există o altă ecuație direct proporțională pentru zgomot - cu cât este mai puternică hota de perete, cu atât este mai zgomotoasă. Din acest motiv, trebuie să vă gândiți atât la performanță, cât și la nivelul de zgomot, astfel încât hota să fie suficient de puternică, dar, pe de altă parte, să nu fie prea zgomotoasă. Prin comparație, nivelul de zgomot cu un volum de 60 dB este comparat cu un foșnet de frunze.

Design

Penultimul element de pe listă atunci când alegeți o hotă de perete este designul acesteia. Toată lumea vrea să aibă o casă frumoasă, iar bucătăria nu face excepție. Prin urmare, designul hotei de perete în sine ar trebui să fie, de asemenea, analizat pentru a se potrivi cu alte elemente din bucătărie, cum ar fi frigiderul, plita cu inducție, cuptorul, mașina de spălat vase sau alte aparate de bucătărie.

Preț

În cele din urmă, trebuie luat în considerare și prețul efectiv al hotei de perete în sine. În comparație cu alte modele, hotele de perete sunt printre cele mai ieftine, cu prețuri începând de la 86 de euro.

Dacă vă gândiți să cumpărați o nouă hotă de perete, puteți consulta și hote de insulă, care explică diferența dintre o hotă cu recirculare și o hotă de evacuare. Dacă sunteți în căutarea de accesorii pentru hotă, aruncați o privire la gama noastră de accesorii și filtre pentru hote și veți găsi tot ce aveți nevoie.

În sus