3 ani garanție 14 zile de retur

Carafă de sticlă

Cuvântul carafă provine din limba arabă. Termenul provine de la "garra-fa". În traducere, înseamnă "roată de ridicare a apei". Forma carafei de sticlă seamănă cu o sticlă. Din punct de vedere decorativ, carafele din sticlă au un aspect elegant. Sunt, de asemenea, foarte versatile.

Din ce sunt făcute carafele de sticlă?

Carafele de sticlă sunt fabricate din sticlă borosilicată refractară. Prin urmare, puteți utiliza o carafă de sticlă și pentru cafea sau ceai. Sticla borosilicată este o sticlă special fabricată care se caracterizează printr-o durabilitate ridicată. Este ușoară și rezistentă la zgârieturi.

Carafe de cristal de diferite dimensiuni

Carafa din sticlă de cristal este potrivită pentru utilizarea zilnică la masa de sufragerie, în camera de zi sau în biroul de acasă și, de asemenea, pentru ocazii speciale. Carafa de cristal este ideală pentru apă, ceai, ceai rece și suc. Fie că este vorba de o carafă de sticlă de 2 litri, o carafă de sticlă de 1 litru sau o carafă de sticlă de 5 litri - este o soluție practică pentru un brunch pe terasă, o cină plăcută sau o petrecere în grădină.

>

Carafă din sticlă cu capac

Cafă de sticlă cu capac este ideală pentru a păstra apa minerală proaspătă timp de câteva ore. Dacă doriți, puteți adăuga o felie de lămâie sau de lime pentru a crește factorul de răcorire. Carafele din sticlă cu capace cu închidere automată sunt deosebit de practice. Carafa poate conține, de asemenea, cuburi de gheață sau fructe.

Carafă din sticlă cu mâner

Cafă cu mâner este ideală pentru a turna ușor și sigur ceai, cafea, apă sau suc. Carafurile cu pereți dubli sunt deosebit de bune pentru păstrarea băuturilor calde și a celor reci. Băutura dvs. preferată va fi întotdeauna disponibilă la temperatura dorită.

Decantoare de sticlă ca "decantoare"

Iubitorii de vin își perfecționează plăcerea cu o carafă. Prin umplerea carafei cu vin, separați vinul bun de sedimente. În același timp, adăugați oxigen în vin. În timpul decantării, vinul este lăsat să respire și, astfel, să-și dezvolte pe deplin aroma. De îndată ce este aerisit în mod optim, îl puteți turna cu ușurință în pahare.

Carafă din sticlă pentru depozitarea băuturilor spirtoase

Carafele din sticlă sunt potrivite pentru depozitarea băuturilor spirtoase și a lichiorurilor. Atunci când sunt păstrate în mod corespunzător, whisky-ul și alte băuturi spirtoase vor rezista la fel de mult timp într-un decantor ca într-un recipient obișnuit.

Cumpărarea unei carafe de sticlă - ce design este potrivit pentru tine?

Carafele din sticlă fac parte dintr-o masă perfect aranjată. Acestea combină funcționalitatea, forma și designul atractiv. Doriți să cumpărați o carafă de sticlă și vă întrebați ce design este potrivit pentru dvs.? Acest lucru depinde de preferințele dvs. individuale și de utilizarea preconizată. Apropo, un decantor de cristal este, de asemenea, un cadou minunat.

Prepararea apei aromatizate cu carafa de sticlă

Vrei să faci și apă aromată? Atunci o carafă cu capac este alegerea potrivită. Puteți îmbunătăți răcorirea prin adăugarea de fructe proaspete în băutura de apă. Fructele complet coapte, care au o aromă foarte bună, sunt deosebit de potrivite în acest scop. Puteți controla intensitatea aromei modificând timpul de leșiere. Trebuie să închideți carafa de cristal cu capacul în timp ce fructele se înmoaie în apă. Acest lucru păstrează uleiurile esențiale și aromele.

Întrebări frecvente

Sunt carafele de sticlă rezistente la căldură?

Da. Deoarece decantoarele de sticlă sunt fabricate din sticlă borosilicată temperată. Este robust și rezistent la temperaturi ridicate. Acest lucru înseamnă că carafa este ideală și pentru băuturi calde (de ex. ceai).

Cum se curăță decantoarele de sticlă?

Nu toate carafele pot fi spălate în mașina de spălat vase. O curățare manuală delicată este de obicei suficientă. Pur și simplu turnați în carafă niște apă fierbinte, o jumătate de cană de oțet de mere și un plic de praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Apoi trebuie să răsturnați conținutul și să lăsați să se înmoaie timp de aproximativ un sfert de oră.

Cum se usucă în interior decantoarele de sticlă?

Cel mai bine se usucă carafele de sticlă folosind o perie de spălat vase (cu cap de spumă) și o cârpă. Acoperiți capul periei de spumă cu o cârpă. Acest lucru va usca complet interiorul decantorului. Nu rămân urme sau pete.
În sus