3 ani garanție 14 zile de retur

Expresoare Cafea

Cafetiere

Conceptul de bază al tuturor aparatelor de cafea este același. Cafeaua măcinată întâlnește apa, care extrage aroma din boabe. Apa se scurge prin boabele din filtru, astfel încât cafeaua fără boabe ajunge în ceașcă. Procesul poate părea simplu, dar diferite aparate de cafea pot avea rezultate diferite.

Câtă cafea vei face?

Pentru început, trebuie să vă gândiți la cât de multă cafea beți zilnic. Dacă persoanele din gospodăria dvs. consumă între 5 și 10 cești pe zi, cumpărați un aparat de cafea mai mare, cu un rezervor de apă mai mare și un recipient de cafea mai mare. Cele mai multe rezervoare de apă au între 0,5 și 2,5 litri. Cu cât mașina este mai voluminoasă, cu atât prețul de achiziție este mai mare.

Ce fel de cafea preferați?

Un alt factor important este tipul de cafea pe care îl beți în fiecare zi. Nu are rost să cumpărați un aparat de cafea obișnuit, decât dacă preferați un cappuccino sau un latte. În acest caz, achiziționați o mașină de espresso.

Aveți nevoie de o râșniță de cafea?

Cafeaua proaspăt măcinată produce aproape întotdeauna o ceașcă de cafea mai bogată și mai gustoasă. Cu o râșniță încorporată în aparatul de cafea, veți avea întotdeauna opțiunea de a folosi cafea măcinată. Dacă nu vă interesează intensitatea cafelei, puteți pur și simplu modelul fără râșniță de cafea.

Tipuri de mașini de cafea

Aparate de cafea cu picurare

Aparatele de cafea cu picurare sunt ușor de utilizat și vă permit să vă alegeți propriile boabe de cafea. Puteți prepara cafea pură, cafea cu arome sau cafea decofeinizată. Puteți amesteca propriul amestec de cafea sau puteți adăuga mai multă sau mai puțină cafea măcinată pentru a-i ajusta tăria. Aparatele de cafea cu picurare sunt mașini simple, cu un întrerupător care încălzește apa și o trece într-un coș filtrant împreună cu cafeaua. Unele modele sunt echipate cu o râșniță de cafea cu boabe întregi încorporată.

Aparat de cafea espresso

Aparatul specializat de espresso variază de la modele mai ieftine la cele de înaltă calitate, în funcție de cât de exigent sunteți. Puteți alege dintr-o varietate de modele care să se potrivească bucătăriei și stilului dvs. de viață. Pregătirea espresso într-un aparat de cafea este simplă și rapidă. Un aparat de cafea espresso cu pârghie face aceeași cafea ca un aparat automat, doar că este mai ieftin. Întreținerea și curățarea regulată sunt importante. Cafeaua este preparată din boabe de cafea proaspăt măcinate.

Funcțiile aparatelor de cafea

Funcția de selecție - unele aparate de cafea au o selecție prestabilită de băuturi pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că aparatul va distribui automat cantitatea potrivită de cafea cu o anumită tărie.

Dimensiunea rezervorului de apă - dacă aveți tendința de a face mai multă cafea deodată, alegeți un aparat de cafea cu un rezervor de apă de cel puțin 1,5 litri, altfel va trebui să îl umpleți mereu.

Program de decalcifiere - curățarea și decalcifierea regulată vă vor ajuta să îl mențineți în funcțiune mai mult timp. Mașinile oferă programe automate de curățare pentru a vă ușura munca.

Spumant - vă permite să preparați cappuccino și latte exact ca la cafenea. Cu toate acestea, dacă nu vă place laptele în cafea, evitați-l.

Oprire automată - o funcție utilă pentru a opri automat aparatul de cafea după o anumită perioadă de timp. Acest lucru împiedică arderea cafelei în cazul în care uitați să îl opriți.

Filtru de apă - apa dură poate deteriora aparatul de cafea și îl poate înfundă. Filtrul vă va ajuta să mențineți aparatul de cafea în funcțiune și vă va oferi apă proaspătă.

Tăria cafelei - funcția de selectare a tăriei cafelei. Unii băutori de cafea iubesc gustul puternic al cafelei negre, în timp ce alții preferă un gust mai blând și mai ușor.

În sus