3 ani garanție 14 zile de retur

Convectoare electrice


Încălzirea eficientă a încăperilor mari cu încălzire prin convectoare

Un radiator cu convector este un încălzitor electric care este declanșat de un curent de convecție. Acest flux creează o circulație a aerului în încăpere, care distribuie extrem de bine căldura. Rezultatul este o atmosferă plăcută, cu o distribuție uniformă a temperaturii în încăpere. Klarstein oferă o gamă largă de convectoare.

Funcționalitatea radiatorului cu convector

Încălzitorul cu convecție este ușor de recunoscut prin designul său plat. Suprafața este străbătută de bobine de încălzire. Acestea încălzesc suprafața în mod uniform. Aerul din fața încălzitorului este încălzit și se ridică. La tavan, curge până la punctul cel mai rece și se scufundă înapoi în podea. Aerul care urmează împinge curentul rece înapoi în radiator. Acolo se va încălzi din nou. Ciclul începe din nou. Cu fiecare circulație, camera devine din ce în ce mai caldă. Datorită acestei metode de funcționare, încălzirea prin convectoare este potrivită și pentru uscare. Lenjeria, pernele sau păturile umede pot fi uscate rapid și durabil în acest mod.

Metode de proiectare a încălzirii prin convectoare

Klarstein oferă convectoare în trei modele:

  • Convector montat pe perete
  • Convector de sine stătător
  • Voľne stojaci konvektor s kolieskami

Convectoarele montate pe perete sunt agățate pe peretele camerei. Acestea sunt plasate acolo în condiții de siguranță și stabilitate. Apropierea directă de peretele încăperii este ideală pentru pornirea curentului de convecție. Prin urmare, convectoarele de perete sunt, de asemenea, potrivite pentru uscarea umidității de suprafață din pereți. Pereții proaspăt vopsiți, tencuiți sau tapetați devin rapid confortabili și se usucă din nou.

Convectorul de sine stătător este un aparat mic, care poate fi construit extrem de economic. Este potrivit ca unitate de urgență în cazul în care încălzirea nu funcționează pe timp de noapte. Je ideálny aj pre malé miestnosti.

În ciuda dimensiunii sale, convectoarele independente cu roți pot fi poziționate cu ușurință în cameră. Este potrivit pentru încăperi mai mari și creează rapid o căldură plăcută.

Încălzire prin convecție Consum de energie

Consumul de energie al convectorului este destul de mare. Această unitate este încă un încălzitor pur electric. Prin urmare, raportul cost/performanță nu este comparabil cu formele convenționale de încălzire, cum ar fi petrolul, gazul sau peleții. Cu toate acestea, un radiator cu convector este una dintre cele mai economice opțiuni de încălzire electrică. Acestea sunt ideale pentru încălzirea eficientă a încăperilor mari. Deoarece tot mai multe gospodării au o sursă de energie alternativă sub formă de panouri solare, un convector de încălzire este o alternativă bună pentru a absorbi vârfurile de căldură. Prin urmare, acestea sunt foarte potrivite pentru o instalare permanentă.

Încălzirea prin convecție Avantaje și dezavantaje

Încălzitorul prin convecție are următoarele avantaje Acestea sunt contrabalansate de următoarele dezavantaje
preț de achiziție avantajos construcție voluminoasă pentru instalații mari
aproape fără întreținere consum ridicat de energie
tehnologie simplă cablurile dispozitivelor mobile reprezintă un pericol de împiedicare
generare sigură de căldură

Încălzitor cu convecție sau cu infraroșu?

Încălzitoare cu infraroșu sunt încălzitoare electrice care oferă radiații punctuale sigure. Acest lucru le diferențiază de arzătoarele electrice convenționale. Acestea pot fi destul de periculoase din cauza elementelor de încălzire care luminează în roșu. Cu toate acestea, încălzitoarele cu infraroșu sunt mai potrivite pentru iluminarea și încălzirea directă a unei suprafețe mici. Acestea sunt ideale pentru animalele de companie sau pentru locurile de muncă. Cu toate acestea, convectorul este conceput pentru a încălzi uniform camera. Prin urmare, întrebarea care este sursa de încălzire care trebuie aleasă depinde întotdeauna de aplicație.

În sus