3 ani garanție 14 zile de retur

Raclette

grătar Raclette

Un grătar raclette, sau altfel cunoscut sub numele de grătar raclette, este un tip special de grătar electriccare este format din două părți. Grătarul Raclette este o modalitate excelentă de a pregăti o varietate de carne, pește, legume și fructe. Placa superioară a grătarului este ideală pentru prepararea tuturor tipurilor de ingrediente, de la carne la legume. Partea inferioară, care constă din tigăi mai mici plasate direct sub bobina de încălzire, este potrivită pentru coacerea unei varietăți de ingrediente.

Fie că doriți să preparați mâncăruri sărate sau dulci, grătarul raclette este un instrument de gătit versatil care vă va ajuta să obțineți rezultate excelente. Grătarele cu rachete sunt folosite și pentru Teppanyaki - este un mod de a pregăti mâncarea direct în fața oaspeților. Acest tip de mâncare la grătar este folosit în principal în bucătăria japoneză.

Avantajele grătarului raclette

  • Fără fum - În comparație cu grătarele clasice de grădină grătarele cu rachete nu produc fum, astfel că sunt potrivite și pentru grătare în interior.
  • Controlul temperaturii - Datorită controlului manual al temperaturii, puteți seta temperatura ideală a grătarului și o puteți mări sau micșora dacă este necesar.
  • Două niveluri - Grătarele Raclette au două niveluri diferite - nivelul de sus este pentru grătar, iar cel de jos este pentru prăjire. Fiecare etaj are propriul sistem de control al temperaturii, astfel încât puteți pregăti diferite tipuri de alimente pe ele.
  • Ideal pentru grătarele cu prietenii

Placă de grătar

În cazul grătarelor cu rachete, putem întâlni două tipuri de design de suprafață pentru prepararea mâncărurilor gustoase. Unele grătare sunt chiar proiectate astfel încât să aibă ambele modele în același timp.

  • Suprafața netedă a plăcii - designul plat al suprafeței grătarului este conceput pentru a frige în special bucăți mai mici de carne, pește, legume sau pentru prepararea ouălor și clătitelor.
  • Suprafața canelată a plăcii - Suprafața canelată lasă adâncituri caracteristice pe alimentele pentru grătar. Acesta este conceput în principal pentru prăjirea unor bucăți mai mari de alimente, cum ar fi pieptul de pui sau fripturile de vită.

Materialul grătarului raclette

Grătarele pentru rachete pot fi fabricate din diferite materiale, fiecare material având proprietăți termice diferite. Prin urmare, atunci când alegeți grătarul raclette potrivit, este important să vă uitați și la materialul din care este făcută suprafața grătarului. Cel mai adesea puteți întâlni următoarele modele:

  • Piatră - piatra naturală este o modalitate excelentă de a găti la grătar într-un mod sănătos și simplu, deoarece nu este nevoie să folosiți grăsimi sau ulei. Dezavantajul său este că îi ia mai mult timp pentru a ajunge la temperatura potrivită, dar, pe de altă parte, rămâne fierbinte pentru o perioadă destul de lungă de timp.
  • Placă de teracotă - Suprafața secțiunii de grătar este realizată din lut de teracotă. Avantajul este că puteți tăia alimentele direct pe el fără a zgâria suprafața sau a toci cuțitul.
  • Fontă - Plăcile din fontă rețin bine căldura și se încălzesc relativ repede. Este deosebit de potrivit pentru prepararea fripturilor, deoarece păstrează bine căldura, ceea ce reprezintă o prioritate atunci când se prepară fripturi la grătar.
  • Plita ceramică - Acesta este un tip de suprafață versatilă, foarte populară, care se găsește, de exemplu, pe blaturile de gătit. Avantajul este că se încălzește rapid și este ușor de curățat datorită suprafeței antiaderente a plăcii ceramice.

Grătarele Raclette sunt puțin cunoscute în țara noastră, dar încet-încet ies în evidență. Acestea își găsesc aplicația nu numai la bucătarii profesioniști, ci și la cei de agrement.

În sus