3 ani garanție 14 zile de retur

Plite electrice


Placă dublă

O plită este esențială în bucătărie. Nu trebuie să fie neapărat o plită cu patru zone de gătit. De asemenea, puteți cumpăra un aragaz cu două arzătoare pentru o bucătărie mică sau dacă spațiul este limitat. Designul special este, de asemenea, important: ar trebui ca placa dublă să fie potrivită pentru utilizare încorporată sau mobilă? Plăcile duble sunt, de asemenea, disponibile cu inducție. Avem diferite modele pentru a se potrivi perfect cerințelor dumneavoastră.

Placă dublă cu plită ceramică

Plitele de gătit din ceramică sunt acum standardul modern. Este o suprafață de blat realizată din sticlă ceramică. Placa dublă poate fi electrică sau prin inducție. Ceramica de sticlă are multe avantaje: suprafața este plană, vasele nu se pot răsturna și pot fi mutate cu ușurință dacă este necesar. De asemenea, ceramica de sticlă este ușor de curățat. Plita clasică din ceramică este echipată cu elemente electrice și elemente de încălzire sub sticlă. Zonele de gătit se încălzesc, iar căldura este transferată la oale și tigăi.

Placă dublă cu inducție

Într-o plită cu inducție, sub plita ceramică se află bobine care creează câmpuri magnetice alternative. Suprafața plitei nu se încălzește, dar conținutul oalelor și al cratițelor se încălzește foarte repede. Încălzirea poate fi controlată extrem de bine. În plus, o plită cu inducție folosește mai puțină energie decât o plită electrică din ceramică.

La ce poți folosi o placă dublă?

Plita dublă este potrivită pentru prepararea completă a alimentelor. Gătitul, prăjirea și fierberea sunt foarte simple. Placa de gătit dublă ocupă foarte puțin spațiu atunci când este încastrată în blatul de lucru. Mobile, portabile cu două plite, au o poziție specială. Apropo, aceste modele sunt disponibile nu numai cu plite ceramice, electrice sau cu inducție, ci și cu două plite ceramice. Astfel de plite duble sunt ideale pentru camping sau pentru casa de grădină.

>

Plita dublă cu inducție sau plita electrică dublă poate fi controlată fie cu ajutorul ecranului tactil, fie cu ajutorul butoanelor rotative. Modelele mai confortabile sunt adesea echipate și cu un cronometru și un cursor pe ecran. La unele modele, puteți combina ambele plite într-o singură zonă de gătit.

Ce placă dublă se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră?

În general, o plită dublă este suficientă dacă nu gătiți mereu pentru mai multe persoane. Alegeți versiunea cu inducție, care generează căldură extrem de rapid. Dacă viteza, reglarea rapidă a căldurii și consumul redus de energie nu sunt atât de importante pentru dumneavoastră, o plită electrică dublu este, de asemenea, o alegere bună. Versiunea mobilă este întotdeauna la îndemână dacă sunteți în căutarea unui aragaz dublu cu o plită ceramică pe care să o puteți folosi oriunde: de exemplu, atunci când vă mutați casa dacă bucătăria nu este încă complet echipată, în vacanță cu un cort sau o rulotă sau chiar în aer liber dacă vă place să gătiți în aer liber vara.

Întrebări frecvente

Ce putere are o plită dublă?

Cu o plită dublă, zona mai mică are o putere de 750 până la 1 600 W. Zona de gătit mai mare are o putere de 1 200 până la 2 000 W.

Ce mașină de gătit economisește mai multă energie electrică în timpul funcționării?

Plita cu inducție dublă are cel mai mic consum de energie. Consumul de energie este cu aproximativ 20% mai mic decât cel al unei plită cu radiator și cu 40% mai mic decât cel al unei plită din fontă.

Cum să păstrăm plita dublă curată?

Aparatele cu plite ceramice sunt ușor de întreținut. Cu toate acestea, este important să nu ardeți nimic. Dacă se fierbe ceva, ștergeți imediat. Nu trebuie să folosiți bureți abrazivi sau detergenți agresivi, deoarece suprafața de sticlă este sensibilă la zgârieturi. Pentru curățare sunt suficiente un detergent ușor, o cârpă moale și apă caldă.

Cum se elimină reziduurile rezistente?

Reziduurile arse pot fi îndepărtate cu o racletă de sticlă. Este posibil ca plita să fie încă ușor caldă. Cel mai bine este să așezați răzuitorul de sticlă pe plat pentru a evita zgârierea. Pentru petele deosebit de dificile, există detergenți speciali blânzi și eficienți.
În sus