3 ani garanție 14 zile de retur

Frigidere

Frigidere și congelatoare

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un frigider și un congelator, inclusiv designul, funcția și alte caracteristici. Luați în considerare consumul frigiderului și al congelatorului și nivelul de zgomot al acestora. Alegeți tipul potrivit pentru spațiul dumneavoastră. Ce parametri ar trebui să îndeplinească frigiderul și congelatorul?

Cum să alegi un frigider?

Atunci când cumpărați un frigider, nu vă gândiți doar la dimensiunile exterioare ale acestuia. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu în jurul acestuia pentru o ventilație adecvată. Dacă frigiderul dvs. nu are suficient spațiu pentru a evacua căldura, va trebui să lucreze mai mult și să consume mai multă energie. De regulă, lăsați cel puțin 5 cm pe laterale și în spate și 10 cm deasupra. Puteți găsi distanțele recomandate de producător în recenziile noastre despre frigidere.

Înainte de a cumpăra un frigider, gândiți-vă la ce altceva veți avea nevoie pentru a încăpea în el. Dacă intenționați să depozitați farfurii mari sau sticle de vin, asigurați-vă că frigiderul pe care îl alegeți are suficient spațiu pentru a le încadra. Pentru a vă face o idee despre capacitatea de depozitare, verificați dimensiunile interne ale frigiderului:

 • măsurați lățimea, înălțimea, adâncimea spațiului în care va fi instalat frigiderul
 • măsurați spațiul necesar pentru deschiderea ușoară a ușilor și sertarelor
 • distanța dintre frigider și mobilierul din jur

Dacă vă depozitați bine frigiderul sau congelatorul, veți economisi bani din trafic pe termen lung. Frigiderul-congelator va trebui să lucreze mai mult pentru a se menține rece. Regula este de 5 cm pe laterale și 10 cm la spate.

Tipuri de frigidere

Frigidere combinate

Frigidere combinate sunt frigidere care "combină" un frigider și un congelator. Veți găsi acest tip de frigider în majoritatea locuințelor datorită caracterului său practic. Acesta oferă echilibrul ideal între confort, funcționalitate și preț.

Unul dintre avantajele acestui tip de frigider este că este, de obicei, cea mai ieftină opțiune de pe piață. Dacă sunteți în căutarea unui frigider care să fie prietenos cu bugetul, atunci acesta este cu siguranță tipul de frigider pe care trebuie să-l luați în considerare. Un alt avantaj al acestui frigider este ușurința de operare. Nu mai trebuie să vă chinuiți cu două unități diferite - cu acest frigider, totul se află într-un singur loc.

Când vine vorba de acest tip de frigider, există, de asemenea, o gamă largă de opțiuni. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui frigider mic sau mare, ar trebui să puteți găsi ceva care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Frigiderul-congelator este practic pentru spațiul din bucătărie. Compartimentele frigider și congelator sunt separate de uși separate. Frigiderul combinat independent este cel mai comun tip de frigider, cu cele mai multe opțiuni de caracteristici pentru spațiul dvs. Pentru un aspect de design în bucătărie, există un frigider combinat încorporat, care este instalat direct în dulap.

În cele din urmă, acest tip de frigider este ideal pentru stocurile mari de alimente. Dacă aveți multe alimente de depozitat, acest frigider vă va oferi suficient spațiu pentru întreaga familie.

Frigidere pentru băuturi

Frigidere pentru băuturi: Dacă doriți să vă asigurați că băuturile dvs. sunt răcite corespunzător, vă recomandăm să folosiți un frigider de bar. Aceste frigidere sunt concepute special pentru răcirea băuturilor și vor păstra nu numai limonadele, ci și berea și vinul la temperatura potrivită.

Atunci când alegeți un frigider de bar, este important să luați în considerare câte sticle aveți nevoie să depozitați. Fiecare tip de frigider are o capacitate diferită. Dacă sunteți în căutarea unui frigider care poate conține un volum mare de vin, bere sau alte băuturi, va trebui să alegeți unul cu o capacitate mai mare:

 • Capacitatea frigiderelor pentru băuturi variază de obicei între 60 și 250 de litri
 • Volumul sticlelor de vin este, de obicei, exprimat în număr de sticle. au un volum dat de obicei în număr de sticle și au o capacitate de până la 200 de bucăți.

Minibaruri

Minibaruri: Alte tipuri de frigidere pentru băuturi includ minibaruri. Aceste frigidere sunt mini-frigidere special concepute pentru răcirea băuturilor, fiind utilizate în principal în unitățile de cazare. De obicei, acestea sunt frigidere sub tejghea. Unele au uși de sticlă, pentru o vedere mai bună în mini-bar.

Cum să alegeți un congelator?

La alegerea congelatorului este necesar sa luăm în considerare câțiva factori. Dimensiunea congelatorului este importantă, precum și tipul de congelator (cu rafturi sau de blat). Alți factori care trebuie luați în considerare includ capacitatea congelatorului și caracteristicile pe care le oferă. Cât de multă mâncare depozitați în frigider sau congelator și câte persoane sunt în gospodărie - alegeți dimensiunea în litri. Pentru un membru al familiei, volumul util pentru răcire este de 70 l, iar pentru congelare de aproximativ 25 l.

 • Un frigider-congelator cu o înălțime de 140-170 cm este potrivit pentru o familie de 1-2 persoane
 • Pentru o familie de 3-5 persoane, un frigider-congelator cu o înălțime de peste 180 cm este ideal
 • Pentru familiile numeroase, se recomandă un frigider-congelator de tip american de mare capacitate

Accesul rapid la alimentele preferate este important. Frigiderul include rafturi glisante pe partea interioară a ușii, compartimente reglabile în ușă și un compartiment pentru produse lactate. Compartimentul pentru carne ar trebui să fie la o temperatură mai scăzută decât restul frigiderului, în mod ideal cu un control separat al temperaturii.

Unele modele de frigidere au compartimente de depozitare dedicate, pentru depozitarea obiectelor foarte înalte sau a farfuriilor.

Căutați caracteristici pe care le veți folosi

 • Are un dozator de apă și gheață.
 • Picioare reglabile pentru a stabili poziția orizontală. Roți pentru o mutare ușoară
 • Temperatura reglabilă
 • Zona de răcire rapidă - lângă ieșirea de aer rece. Utile pentru răcirea rapidă a băuturilor.
 • Blocaj pentru copii - util pentru distribuitoarele de apă, distribuitoarele de gheață, dispozitivele de control al temperaturii și compartimentele cu încuietoare.
 • Frigiderul inteligent vă permite să vă conectați la smartphone. Acesta are caracteristici avansate și permite controlul de la distanță.

Care sunt parametrii cheie de care trebuie să ținem cont?

Consumul de energie - Un frigider sau un congelator mai mare consumă mai multă energie decât unul mai mic. Alimentele proaspete trebuie depozitate la o temperatură cuprinsă între 0 °C și 4 °C. Alimentele congelate în jur de -18 °C. Alegerea unui frigider eficient vă va permite să economisiți bani. Clasa de eficiență energetică vă spune care vor fi costurile de funcționare și calculează consumul de energie în kilowați oră pe an.

Zgomot - Frigiderele și congelatoarele funcționează de obicei la 35 dB în condiții normale de funcționare. Unele frigidere pot avea un zgomot crescut la pornirea compresorului, la dezghețarea automată, la pornirea ventilatorului electric sau la alte schimbări de temperatură.

Curățare - Alegeți suprafețe netede, ușor de curățat. Verificați dacă sertarele și rafturile pot fi ușor de scos atunci când trebuie curățate.

În sus