3 ani garanție 14 zile de retur

Hote de bucătărie

Hote

O hotă este o parte importantă a oricărei bucătării, eliminând mirosurile, fumul și particulele nocive din aerul pe care îl respirați atunci când gătiți. Cu ajutorul unor ventilatoare puternice, aerul din jurul plitei este aspirat prin filtre sau conducte și evacuat în afara încăperii. Fumul, căldura, umiditatea, particulele microscopice de alimente și alte impurități sunt complet filtrate din bucătărie pentru a preveni contaminarea aerului sau a alimentelor.

Ce tip de hotă să alegeți?

Hotă de perete

Hota montată pe perete este cel mai adesea realizată din metal în bucătăriile de astăzi. Baza este lată, cel puțin cât lățimea plitei. Adesea, acestea se îngustează într-o coloană mai îngustă în partea superioară. Hota de perete are un coș de ventilație expus pe perete, iar fumul este evacuat prin acesta.

Hotă sub dulap și încorporată

Acesta este montat pe partea inferioară a dulapului, deasupra aragazului sau a plitei, astfel încât nu interferează deloc cu designul bucătăriei. Țeava este ascunsă în spatele ușii dulapului. Hotele de sub dulap folosesc filtre de aer primare pentru a purifica aerul fără a-l ventila în exterior. Dacă preferați o hotă sub dulap este soluția ideală. Atunci când alegeți, accentul se pune pe dimensiunea corectă, care trebuie să se potrivească exact în spațiul în care va fi instalată hota încorporată. Hota încorporată are performanțe bune.

Hotă tip insulă.

Atunci când plita se află în mijlocul bucătăriei, fără pereți de jur împrejur, cerințele privind fluxul de aer pentru hotele de bucătărie sunt ușor diferite. O hotă de insulă acoperă o zonă mai mare deasupra plitei sau aragazului. Hota insulei este ventilată în tavan, nu este montată pe perete. Ideal pentru bucătării de design mai mari.

Hotă cu șemineu.

Hota de șemineu poate fi montată pe perete deasupra plitei sau aragazului și are un coș de fum care urcă pe perete până la tavan. Dacă aveți dulapuri deasupra hotei, va trebui să le îndepărtați pentru ca hota să se potrivească și să funcționeze corect. O hotă cu coș de fum adaugă un design modern oricărei bucătării.

Capota de tragere

Pentru un aspect mai trendy în bucătărie, hotele dispun de tehnologie telescopică care permite ca hota să fie ascunsă atunci când nu este utilizată. Hota extensibilă se extinde în spatele plitei în dulapul inferior. Prin simpla apăsare a unui buton, hota de aspirație începe să funcționeze. Hota se potrivește unei bucătării cu concept deschis sau unei case mici care trebuie să economisească spațiu vizual.

Funcțiile hotei

Puterea ventilatorului - dimensiunea spațiului determină cât de puternic trebuie să fie ventilatorul hotei pentru a preveni mirosurile puternice de gătit

Nivelul de zgomot al hotei - Hotele extrem de puternice pot avea un nivel de zgomot ridicat. Luați în considerare zgomotul hotei. Acesta este exprimat în dB. Funcționarea silențioasă este de aproximativ 50 dB.

Viteza ventilatorului - cel mai adesea pe 3 niveluri. Viteza redusă ar trebui să fie suficientă atunci când se utilizează un singur arzător. Dacă le folosiți pe toate, veți avea nevoie de cea mai mare viteză.

Iluminat - opțiunile de iluminat deasupra sobei sunt importante. Acestea pot include becuri cu LED, cu incandescență sau cu halogen.

Timer - această funcție oprește automat ventilatorul.

Senzori de căldură - atunci când temperatura din jurul plitei crește, hota va porni sau va trece la o setare mai înaltă pentru o ventilație mai rapidă a aerului.

Alegerea unei hote în funcție de tipul de ventilație

O hotă cu un sistem de ventilație utilizează conducte pentru a evacua aerul. Dacă aveți un sistem cu conducte, cel mai bine este să montați hota de bucătărie pe un perete exterior. Această metodă este cea mai eficientă.

La o hotă fără sistem de ventilație, aerul este filtrat, purificat și apoi direcționat în exterior. Aceste sisteme necesită mai multă întreținere prin curățarea și schimbarea filtrelor.

În sus