3 ani garanție 14 zile de retur

Casete frigorifice și congelatoare: depozitare fiabilă pentru alimente și băuturi proaspete

Chiar dacă este vorba de o ladă frigorifică electrică compactă, un congelator sau un frigider-congelator, toate sunt instrumente indispensabile pentru păstrarea băuturilor proaspete pe timp de vară sau pentru depozitarea alimentelor după cumpărăturile săptămânale. Modelele compacte, cum ar fi un răcitor de camping, pot oferi, de asemenea, mai multă flexibilitate atunci când călătoriți - cu condiția ca răcitorul electric să vă satisfacă efectiv cerințele.

Tipuri și variante: o mulțime de opțiuni, fie că doriți să cumpărați un răcitor electric sau un congelator

Distribuitoarele de alimente proaspete pot fi împărțite în două variante: pe de o parte, distribuitoarele care funcționează în mod pasiv cu ajutorul unor pachete de gheață prerăcite și, pe de altă parte, dispozitivele care au o conexiune electrică și sunt, prin urmare, alimentate de o sursă de energie activă. În plus, așa cum implică și termenii, ar trebui făcută o distincție generală între funcțiile de congelare și de răcire.

Congelatorul mic este alimentat cu energie electrică și are încorporată o unitate de refrigerare termoelectrică care funcționează la fel ca într-un frigider sau congelator mare. Acestea pot fi conectate la o priză de 12 V în mașină sau în rulota, folosind un adaptor AC/DC, dacă este necesar. Dacă doriți să cumpărați un răcitor care va fi folosit tot timpul, vă recomandăm modelele cu tehnologie de absorbție. Acestea funcționează mai eficient din punct de vedere energetic și mai silențios, iar unele modele pot funcționa și pe gaz dacă nu există o sursă de energie activă în apropiere.

Funcții și echipamente - de la răcitoare mici la congelatoare mari

Când vă decideți ce să cumpărați, trebuie să vă gândiți exact ce doriți să păstrați în frigider și în ce cantități. Versiunile mai mari, cum ar fi lada frigorifică de 30 de litri, sunt ideale și pentru călătoriile în familie și în grup, unde versiunile mai mici de 12 sau 14 litri nu ar oferi suficient spațiu.

În plus, trebuie să se acorde atenție timpului de răcire și performanței. Răcitoarele compacte, cu răcire pasivă, pot menține bunurile depozitate în ele la temperatura corectă timp de aproximativ 4 până la 120 de ore. În cazul celor conectate la o sursă de alimentare, răcirea continuă are loc oricum. Capacitatea de răcire este, de obicei, între 13 și 22 °C, în funcție de temperatura ambiantă, astfel încât aceasta trebuie scăzută din temperatura ambiantă. Dacă dormiți lângă un congelator mic în rulotă, trebuie să vă asigurați că acesta funcționează cât mai silențios posibil. Modelele de 30 dB sunt deja relativ silențioase, deoarece nivelul volumului este aproximativ egal cu o șoaptă.

Un congelator de 100 de litri atinge în mod natural temperaturi mult mai scăzute decât cutiile frigorifice. Astfel de modele pot avea, de asemenea, caracteristici practice, cum ar fi funcțiile de congelare ușoară sau antigel. Ambele reduc, de asemenea, formarea de gheață pe pereții interiori, asigurându-vă că puteți folosi întreaga suprafață interioară pentru depozitarea alimentelor. Modelele cu o capacitate mai mare ar putea fi folosite și ca unic sau al doilea congelator din bucătărie. Pentru depozitarea pe termen mediu și lung, în special în case, se recomandă modele cu capacități și mai mari.

Ce ar trebui să aveți în vedere atunci când cumpărați un frigider congelator?

Asigură-te că ambele au suficient spațiu pentru nevoile tale. De asemenea, luați în considerare modul în care este asigurată o aprovizionare continuă cu energie, în special în timpul călătoriilor. Dacă sunteți în căutarea unui al doilea aparat compact pentru bucătăria de acasă, pentru subsol sau pentru camera de oaspeți, de exemplu, ar trebui să acordați o atenție deosebită și aspectului. Și aici vă așteaptă o gamă largă: de la aparate cu design discret și atemporal la modele colorate care au chiar și o notă retro.

Întrebări frecvente

La ce temperaturi ambiante pot fi folosite frigiderele și congelatoarele cu piept?

Fiți atenți la informațiile de pe eticheta produsului. Majoritatea congelatoarelor pot fi utilizate la temperaturi ambientale cuprinse între 16 și 38°C, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să existe limitări semnificative în ceea ce privește alegerea, cu excepția zonelor cu climă extremă.

Care este construcția internă a unui răcitor electric?

Aparatele compacte pentru călătorii au, de obicei, un singur compartiment, dar pot avea și inserții flexibile. Modelele domestice au adesea două sau mai multe compartimente, chiar și în versiunea compactă.

Pot păstra alimentele calde și în frigidere?

Acest lucru se aplică numai dacă modelul are o funcție de menținere a încălzirii, care nu este standard. Funcția de menținere la cald este, de asemenea, de mare ajutor în timpul călătoriilor, de exemplu, dacă doriți să păstrați la cald mâncarea pregătită în caravană.
În sus