3 ani garanție 14 zile de retur

Șeminee cu etanol


Căldură decorativă cu un șemineu cu etanol

Un șemineu cu etanol este o sursă de căldură sigură și foarte decorativă pentru casă. Este un punct de atracție vizuală în camerele de zi și în sufragerii și fascinează cu flacăra sa galbenă fără fum.

Cum funcționează un șemineu cu etanol

Șemineul cu etanol este alcătuit dintr-o cuvă din oțel inoxidabil, un rezervor și panouri de sticlă pentru protecție. Flacăra arde întotdeauna atât de tare cât permite baia. Acest lucru vă oferă o mare libertate atunci când proiectați un șemineu cu etanol. Acest încălzitor decorativ este disponibil în următoarele versiuni:

  • Șemineu de masă
  • Șemineu cu etanol freestanding
  • Șemineu etanol pe perete

Șemineele de masă cu etanol sunt atât de ușoare și compacte încât le puteți așeza pe o masă. Picioarele rezistente la căldură și bine izolate previn transferul de căldură către blatul mesei. Cu toate acestea, șemineele de masă trebuie să fie protejate urgent împotriva răsturnării. Prin urmare, animalele de companie și copiii care se zbenguie trebuie ținuți departe de șemineele de masă. Șemineele de masă sunt în primul rând decorative. Șemineele independente cu etanol sunt un punct de reper vizual în camera de zi. Acestea emană un confort plăcut, mai ales în lunile de toamnă. Deosebit de avantajos este faptul că flacăra de etanol arde fără fum. Șemineele montate pe perete sunt deosebit de sigure, deoarece nu se pot răsturna.

Utilizarea șemineelor cu etanol

Șemineele cu etanol sunt în primul rând un element decorativ. Acestea oferă pâlpâirea plăcută și caldă a unei flăcări deschise. Prin măsuri constructive, această flacără este protejată cât mai mult posibil de răspândire. Utilizarea gelurilor sau a pastelor inflamabile reduce și mai mult riscul de incendiu în cazul în care acestea cad. Cu toate acestea, acești combustibili emană fum și mirosuri. Prin urmare, utilizarea acestora ar trebui să fie analizată cu atenție. Cu toate acestea, un șemineu cu etanol este mai puțin potrivit pentru încălzirea specifică a unei încăperi. Cel mai mare dezavantaj al acestora este cererea mare de oxigen. De exemplu, un coș de fum consumă exact atât de mult aer pentru a respira cât consumă 16 adulți într-o oră. Prin urmare, producția de căldură a unei sobe cu etanol este contrabalansată de necesitatea unei ventilații regulate. Prin urmare, Klarstein oferă o gamă de soluții mai potrivite pentru încălzirea economică a încăperilor.

Funcționare ecologică cu bioetanol

Etanolul este un alcool pur obișnuit. Se obține prin fermentarea fructelor. Bioetanolul este produs într-un mod extrem de ecologic și este complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Șemineul cu bioetanol este, prin urmare, o încântare vizuală cu o conștiință bună. Ca șemineu independent pe bioetanol, este extrem de decorativ și radiază o atmosferă plăcută în camera de zi.

Cumpărați șemineu cu etanol la Klarstein

Klarstein vă oferă diferite tipuri de șeminee cu etanol cu funcții eficiente. Fiecare produs este testat de TÜV/GS și oferă siguranță maximă. Instrucțiunile de instalare și de utilizare furnizate împreună cu produsul conțin informații privind utilizarea în siguranță a produsului. Pentru o prezentare detaliată a încălzitoarelor Klarstein, vă rugăm să consultați ghidul privind încălzitoarele electrice.

Manipularea în siguranță a șemineului cu etanol

Atunci când toate reglementările sunt respectate, șemineul cu etanol este complet inofensiv și sigur de utilizat. Cu toate acestea, sobele cu etanol sunt o vatră deschisă. Prin urmare, vă recomandăm să aveți întotdeauna la îndemână un stingător de incendiu adecvat atunci când folosiți un șemineu cu etanol. Atenție: apa nu numai că nu este potrivită pentru stingerea unui incendiu de etanol, dar este și foarte periculoasă! Flacăra se răspândește din ce în ce mai mult atunci când intră în contact cu apa! Pentru a stinge rapid și în siguranță un incendiu de etanol, cele mai bune mijloace sunt o pătură de incendiu sau un extinctor cu spumă. Păturile de incendiu sunt, de asemenea, produse ideale pentru protecția împotriva incendiilor în bucătărie. Frigiderele și tigăile care au luat foc pot fi, de asemenea, controlate rapid și în siguranță cu ajutorul acestui instrument util.

În sus