3 ani garanție 14 zile de retur

Aeroterme cu ventilator pentru căldură rapidă și confortabilă

Aerotermele cu ventilator și radiantele sunt ideale pentru producerea de căldură pe termen scurt. Acestea sunt utilizate în interior fără încălzire sau ca sursă temporară de căldură rapidă în zonele de locuit și de lucru. Principala diferență între ventilatoare și radiatoare este tipul de generare a căldurii: Ventilatoarele, după cum sugerează și numele, radiază unde de căldură în mediul înconjurător imediat, în timp ce radiatoarele încălzesc aerul rece aspirat din mediul înconjurător și eliberează aerul încălzit din nou prin intermediul ventilatorului.

Cumpărând un ventilator de încălzire - la ce să fii atent?

  • Utilizare: Încălzitoarele cu ventilator sunt potrivite ca încălzitoare mobile în interior și, în general, nu sunt proiectate pentru funcționare continuă. Acestea sunt adesea folosite în zonele de locuit, de exemplu ca sursă de căldură în baie, în camera de hobby sau în camera de zi, pentru a nu îngheța în diminețile și serile reci, dar și pentru a nu plăti pentru a porni încălzirea.

  • Caracteristici: Radiatoarele și ventilatoarele de înaltă calitate sunt testate TÜV, au mai multe trepte de încălzire și sunt echipate cu protecție împotriva supraîncălzirii. Aerotermele moderne cu ventilator pot fi operate convenabil prin telecomandă. În funcție de dispozitiv, pot fi selectate diferite niveluri de putere sau este integrat controlul temperaturii. De asemenea, la unele modele este posibilă programarea timpului.

  • Design: Pe lângă caracteristici și performanțe, designul este, de asemenea, un criteriu crucial în alegerea aerotermei ideale. Încălzitoarele sunt disponibile într-o formă de coloană subțire, estetică și plăcută din punct de vedere estetic, care economisește foarte mult spațiu. Astfel de echipamente pot fi integrate cu stil în orice mediu. Dar fiecare aspect diferit are propriul său farmec, de exemplu un radiator omnidirecțional cu design rotund care radiază căldură în toate direcțiile. Alte modele trebuie setate pentru a fi orientate direct spre spațiul încălzit.

Aeroterme electrice și aeroterme ceramice

Principiul de funcționare este același pentru ambele aeroterme: aerul rece din mediul înconjurător este aspirat, încălzit de elementele de încălzire integrate, iar aerul cald este din nou evacuat prin aeroterma. Acest lucru provoacă amestecarea aerului din încăpere, ceea ce poate fi nefavorabil pentru persoanele care suferă de alergii. Praful care pătrunde astfel în aparat este atras de elementele de încălzire ale încălzitorului electric, iar particulele sunt arse acolo. Acest lucru poate fi însoțit de un anumit miros. O alternativă modernă o reprezintă aerotermele ceramice, ale căror elemente se încălzesc mai puțin. Acestea sunt mai scumpe decât aerotermele electrice, dar au și o eficiență termică mai bună și sunt preferate de persoanele care suferă de alergii. Pe de altă parte, încălzitoarele electrice sunt populare pentru utilizare sporadică ocazională și încălzire rapidă și mobilă.

Elektrický sálavý ohrievač

În comparație cu încălzitoarele cu ventilator, încălzitoarele electrice radiante sunt mai silențioase. Acestea nu încălzesc aerul, ci radiază căldura direct în mediul înconjurător. Obiectele iluminate, cum ar fi piesele de mobilier, se încălzesc și ele și, prin urmare, radiază căldură. Căldura este generată imediat după pornire. Radiatoarele electrice sunt populare ca încălzire suplimentară și pentru utilizare în perioada de tranziție.

La fel ca și încălzitoarele cu ventilator, acestea pot fi ajustate în mod flexibil și sunt utilizate ori de câte ori este nevoie de căldură rapidă, de exemplu în baie, la masa de schimb, pentru o încălzire rapidă dimineața, în casa mobilă, în Tiny House, în casa de grădină, în atelier, în garaj, în pivniță sau în camera de hobby. Radiatoarele provoacă cel mult mișcări de aer în imediata vecinătate datorită generării de căldură, ceea ce înseamnă că nu se așteaptă la turbulențe de praf în timpul unei funcționări scurte. În cazul unei funcționări prelungite, unitățile controlate prin termostat asigură o căldură confortabilă aproape constantă.

În sus