3 ani garanție 14 zile de retur

Ventilatoare tavan


Ventilator de tavan: șic tropical și casnic - o briză răcoritoare care nu are nevoie de cameră (în picioare)

Faptul că ventilatoarele de tavan au fost o caracteristică comună a clădirilor publice din țările tropicale la scurt timp după electrificare poate fi considerat ca o dovadă a eficienței lor. Cel mai mare avantaj al ventilatorului de tavan este reprezentat de dimensiunile sale: diametrul lamei de până la 134 cm permite o circulație optimă a aerului. (Probabil) cel mai mare dezavantaj este faptul că ventilatorul nu poate fi "pus deoparte". Cu toate acestea, o varietate de modele din diferite materiale permite acum o integrare perfectă din punct de vedere vizual în mediul de locuit respectiv. Ventilatorul de tavan cu lumină oferă avantaje practice suplimentare. R: Iarna, un rotor pe tavan poate reduce cu siguranță costurile de încălzire. Un alt avantaj este funcționarea silențioasă a ventilatorului de tavan. Astfel, un plafonier cu ventilator va ucide mai multe muște dintr-o singură lovitură.

Cum funcționează un ventilator de tavan?

Ventilatorul de tavan face să circule aerul cald la înălțime și îl trimite înapoi în jos ca un flux de aer de răcire. Acest lucru va

  • în primul rând, acumularea de căldură sub tavan este împiedicată
  • în al doilea rând, se obține o circulație eficientă și uniformă a aerului, care este percepută ca fiind plăcută.

Ako sa musí otáčať stropný ventilátor?

Pentru modelele cu "funcționare de vară și de iarnă", direcția de rotație a paletelor rotorului poate fi inversată în timpul iernii - t. j. cu un flux de aer ascendent. Acest lucru va crea o presiune care va face ca aerul cald să curgă înapoi prin pereții camerei. În loc să rămână în mod inutil sub tavan, aerul cald se întoarce în partea ocupată a încăperii - economiile în costurile de încălzire sunt clar măsurabile. Iată cum s-ar putea răspunde și la această întrebare.

Ventilator de tavan: funcționare silențioasă

Cu toate acestea, decizia de a cumpăra un ventilator de tavan cade, de obicei, chiar înainte de vară. La urma urmei, cea mai nobilă sarcină a ventilatorului este de a oferi o briză de răcire. Cu toate acestea, este la fel de important ca ventilatorul de tavan din dormitor să se comporte în liniște. Datorită mărimii paletelor, ventilatoarele de tavan nu trebuie să se rotească la fel de repede pentru această operațiune, dar tot realizează un flux de aer eficient - și sunt în același timp silențioase. Aproape toate modelele au trei niveluri de putere și abia dacă ating valori de peste 50 db, chiar și la "putere maximă". Ventilatorul de tavan cu telecomandă este, prin urmare, deosebit de potrivit pentru dormitor: silențios, plăcut răcoros și fără curenți de aer neplăcuți.

Lampă cu ventilator: cu design luminos și potrivit pentru orice stil de interior

Lamele rotative de sub tavan au nevoie de energie electrică - ventilatorul de tavan cu lampă profită în mod inteligent de faptul că conexiunea pentru iluminarea camerei este de obicei deja situată în mijlocul tavanului. Ventilatorul de tavan cu iluminare este întotdeauna echipat cu o telecomandă care asigură pornirea independentă a iluminării și a ventilatorului. Corpurile de corpuri de iluminat instalate sunt perfect adaptate la designul respectiv. Combinațiile de aluminiu mat periat cu palete argintii sau finisaj de nichel și sticlă mată cu furnir de lemn cald, cum ar fi nuc, cireș sau lemn de trandafir, conferă oricărui ventilator de tavan cu telecomandă un aspect subtil și elegant. Un ventilator de tavan în aspect de lemn, de exemplu, arțar deschis, arată foarte confortabil, culoarea albă este oarecum invizibilă, culoarea neagră creează un accent distinctiv.

Cumpărarea unui ventilator de tavan: ce să ia în considerare?

Există mai multe puncte importante de luat în considerare atunci când vă gândiți să cumpărați un ventilator cu lumină. O anvergură a aripilor de 105 cm este suficientă pentru o cameră de aproximativ 15 m2. De la o cameră de 20 m2, se recomandă să cumpărați un ventilator de tavan cu un diametru al palei de 132 cm. Stropné ventilátory nie sú ľahké; în funcție de model, acestea cântăresc între 5 și 15 kg. Prin urmare, este necesar să se verifice în prealabil capacitatea portantă a plafoanelor metalice. În plus, este necesar să ne întrebăm dacă există

  • stropný ventilátor s osvetlením
  • sau ventilator de tavan fără lumină

ar trebui să se întâmple. Stropné svetlo s ventilátorom ponúka ďalšiu praktickú výhodu. Ventilatorul de tavan cu iluminare și telecomandă, silențios în funcționare, nu lasă nimic de dorit în ceea ce privește confortul. Toate ventilatoarele de tavan Klarstein sunt furnizate cu instrucțiuni de instalare detaliate și ușor de înțeles - dar dacă aveți îndoieli, consultați un profesionist pentru a fi siguri. Apoi, următorul val de căldură poate veni - Klarstein se va asigura că veți rămâne răcoros.

În sus