3 ani garanție 14 zile de retur

Hote de tavan

Hote tip insulă

Hotele de tip insulă și de cameră sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc o bucătărie fără fum și mirosuri. Acestea sunt instalate în centrul încăperii, ceea ce le face ideale pentru spațiile mari. Hotele de insulă sunt disponibile într-o varietate de stiluri și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu decorul bucătăriei dumneavoastră.

Atunci când alegeți o hotă de cameră, este important să luați în considerare dimensiunea camerei și tipul de ventilație necesar. Hotele de tip insulă pot fi ventilate în exterior sau recirculate. Modelele cu recirculare utilizează filtre pentru a elimina fumul și mirosurile din aer, în timp ce modelele cu ventilație evacuează aerul direct în exterior.

Hotele spațiale sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv din oțel inoxidabil, sticlă și lemn. În plus față de hotele montate pe perete, oferim hote insulă, hote de sub dulap și hote încorporate, hote de șemineu sau hote extensibile.

Avantajele hotelor de insulă:

 • Nu este nevoie să îl instalați direct pe perete.
 • Design deosebit - hotele de insulă sunt una dintre cele mai elegante aparate de bucătărie, care se potrivesc perfect cu stilul general al bucătăriei.
 • Acestea au o performanță puternică și extrag eficient aburul și impuritățile din aer.
 • De asemenea, acestea sunt potrivite pentru bucătării mai mari și mai spațioase.

Dezavantaje:

 • Acestea sunt mari din punct de vedere dimensional.
 • Instalarea mai complicată a dispozitivului.
 • Acestea sunt relativ scumpe în comparație cu alte modele.

Cum să alegi o hotă tip insulă.

 • Material - Vă recomandăm să alegeți un material care arată plăcut ochiului și se curăță bine.

 • Putere - Aflați cât de puternică este capota. Regula de bază în alegerea unui aspirator ar trebui să fie că acesta ar trebui să fie capabil să curețe întreaga suprafață a bucătăriei într-o oră înmulțită cu 10. Producția este exprimată în m3/oră.

 • Zgomot - Este exprimat în decibeli (dB) și determină cât de mult zgomot face o anumită hotă de insulă. Pentru a vă face o idee mai bună, acesta oferă nivelul de zgomot produs de foșnetul frunzelor - aproximativ 60 dB.

 • Design - Alegeți o hotă care se potrivește cu aspectul general al bucătăriei dumneavoastră.

 • Preț - raport calitate-preț bun.

 • Hote cu recirculare sau cu evacuare

Pentru a afla mai multe despre acești parametri, consultați hote de fum montate pe perete.

Hota de recirculare și evacuare

Hota de recirculare și evacuare

Extracția prin recirculare este un tip de extracție utilizat atunci când nu este posibilă conectarea hotei la un coș de fum sau la o conductă. Fumul nu este aspirat din casă spre exterior, ci hota insulară aspiră aerul din bucătărie în ea însăși, îl curăță printr-un filtru și îl returnează înapoi în spațiu.

Dezavantajul acestui model este necesitatea de a curăța filtrele, care trebuie efectuată cel puțin o dată la 6 luni, mai des în cazul unei poluări puternice. Avantajele hotelor cu recirculare sunt că sunt mai ieftine decât alte tipuri de extracție și pot fi instalate în orice bucătărie fără prea multe complicații. Cu toate acestea, principalul lor dezavantaj este că necesită o întreținere regulată. De asemenea, puteți găsi astfel de filtre aici, la accesorii și filtre pentru hote.

Hotă tip insulă glisantă

O hota de evacuare a insulei este un tip de hotă de bucătărie care este de obicei atașată la un coș de fum sau la o conductă pentru a evacua aburul și alte fumuri din bucătărie în exterior. Hotele de bucătărie sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri, dar majoritatea sunt concepute pentru a fi instalate sub un dulap sau altă suprafață superioară.

Hotele de evacuare au, de obicei, unul sau mai multe filtre de grăsime pentru a capta grăsimea și alte particule din aer, iar aerul filtrat este apoi evacuat în afara casei. Hotele de bucătărie sunt o parte importantă a oricărui sistem de ventilație a bucătăriei și pot ajuta la menținerea aerului din bucătărie curat și lipsit de vapori dăunători.

Cât de departe trebuie să fie hota de plita de gătit?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece distanța ideală dintre hota insulei și plita de gătit variază în funcție de tipul de plita de gătit. Pentru plăci de gătit ceramice se recomandă o distanță de cel puțin 60 cm, în timp ce pentru plăci de gătit pe gaz este ideală o distanță de cel puțin 80 cm. În cele din urmă, este important să studiați manualul de instrucțiuni al hotei pentru a determina distanța ideală pentru modelul dvs. particular.

În sus