3 ani garanție 14 zile de retur

Espressoare


Mașini de cafea espresso

Ceea ce în urmă cu câțiva ani era cunoscut în cafenele, restaurante și gelaterii se găsește acum și în multe case: este vorba despre aparatul de espresso. Îl puteți folosi pentru a pregăti o delicioasă specialitate de cafea italiană și pentru a vă bucura de o plăcere de primă clasă. Dar ce face ca acest aparat de cafea să fie atât de special și ce specialități de cafea puteți pregăti cu el? Prin ce diferă dispozitivele? Citiți tot ce trebuie să știți aici.

Ce diferențiază mașinile de espresso?

Aparatele de cafea espresso adaugă o notă de lux în viața noastră de zi cu zi, contribuie la o atmosferă elegantă și sunt acum indispensabile în bucătăriile bine echipate. Alegerea este destul de largă. În cazul espresso, apa încălzită este forțată să treacă prin pulberea fin măcinată la o presiune foarte mare, de exemplu 20 de bari. Cea mai importantă parte este o pompă puternică. Mașinile de cafea sunt, de asemenea, potrivite pentru capsule, de obicei sub forma unui portafilter. Espresso puternic și aromat și alte specialități de cafea intensă, cu corp plin, pot fi savurate în orice moment. Aparatele de cafea espresso diferă în funcție de dimensiunea rezervorului de apă. De exemplu, capacul este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Cumpărarea unei mașini de cafea - diferite tipuri și caracteristici

Factorul decisiv este presiunea, care este de cel puțin nouă și, în unele cazuri, de până la 15 sau 20 bar. Aparatele de cafea espresso sunt disponibile în mai multe versiuni cu caracteristici diferite. Un portafiltror termoblock, cum ar fi aparatul de cafea Pausa de la Klarstein, se încălzesc foarte repede atunci când sunt pornite și, dacă sunt setate corect, produc un espresso excelent, precum și băuturi cu lapte, cum ar fi cappuccino și latte macchiatos. Este important ca performanța echipamentului să corespundă cerințelor dumneavoastră. De exemplu, aparatul de cafea Libeica produce cea mai bună aromă de cafea cu o putere de 1350 W și 19 bari.

Caracteristicile speciale ale portafiltrului mașinii de espresso sunt, de exemplu:

  • Potrivit pentru cafea măcinată și capsule de cafea

  • Duze de spumare

  • Rezervor de apă detașabil

  • Afișarea presiunii și a căldurii

  • Cu dispozitiv de protecție la supraîncălzire și suprapresiune

  • Panoul de control tactil

  • Afișaj LED

  • Include încălzitor de cești în partea de sus

  • Grilă de picurare lavabilă

Cumpărând o mașină de espresso - care ar trebui să fie?

Dacă doriți să cumpărați un espressor, trebuie să vă gândiți în prealabil dacă doriți să îl folosiți exclusiv pentru a face espresso sau și pentru a face spumă de lapte cremoasă. Pentru câte persoane ar trebui să se pregătească băuturi de cafea în același timp? La aparatul de cafea espresso Libeica, o singură umplere a rezervorului de apă este suficientă pentru aproximativ zece cești de cafea, datorită capacității sale de 1,8 litri. La unele modele, presiunea poate fi reglată manual. Acestea au un indicator de presiune. Este, de asemenea, convenabil dacă puteți preîncălzi ceașca de espresso. Panourile cu ecran tactil permit o operare ușoară. Lasă-te inspirat de gama noastră largă de produse.

FAQ

Ce este o mașină de espresso și cum funcționează?

Aparatul de cafea cu portafiltre, cu care puteți prepara espresso și alte specialități de cafea tare în doar câțiva pași simpli, încălzește apa și o împinge prin zațul de cafea sub presiune ridicată. Calitatea pompei are un impact semnificativ asupra gustului cafelei.

Ce caracteristici sunt utile la un aparat de cafea cu filtru portabil?

În cazul modelelor bune, puteți pune și capsule de cafea în portafiltre. Beneficiază, de asemenea, de o duză pentru spumă, rezervor de lapte detașabil, indicator de temperatură și presiune, protecție împotriva supraîncălzirii și suprapresiunii, panou de control tactil, afișaj LED și încălzitor de pahare.

Ce boabe de cafea sunt cele mai potrivite pentru aparatele de cafea espresso?

Gustul, prăjirea și boabele sunt factori importanți care influențează calitatea espresso-ului. Carnea prăjită mai închisă la culoare are o aromă mai plină. Este ideal pentru prepararea espresso. Când este ușor coaptă, este lichidă și probabil are un gust acru. Sunt potrivite boabele Robusta și Arabica. Aveți nevoie de o măcinare fină pentru a face espresso din cauza presiunii mai mari și a timpului mai scurt de preparare.
În sus