3 ani garanție 14 zile de retur

Friteuze

Friteuzei cu aer cald

O friteuză cu aer cald este un mic cuptor de masă care circulă aer cald și uscat pentru a crea alimente crocante. Friteuzele cu aer cald gătesc alimente "prăjite" fără ulei. Acestea funcționează mai degrabă ca niște mini cuptoare decât ca niște frigidere. Acestea pot fi folosite pentru a pregăti multe feluri de mâncare pe care în mod normal le-ai prăji în ulei, le-ai prăji, le-ai sota sau le-ai frige.

Parametrii principali ai prăjitorului de aer cald

 • Putere și capacitate - O friteuză cu o putere mai mare se va încălzi și își va recăpăta temperatura mai repede. Acest lucru înseamnă că veți găti mai multe alimente în mai puțin timp.

 • Consumul de energie - Unele friteuze cu aer cald pot consuma mai multă energie decât cuptorul. Consumul de energie al unei friteuze cu aer cald depinde de puterea de ieșire. Cu cât puterea este mai mare, cu atât consumul este mai mare.

 • Temperatura - majoritatea rețetelor, cum ar fi puiul sau carnea, trebuie gătite la aproximativ 220°C. Prin urmare, este important ca friteuza să poată atinge această temperatură.

 • Controlul temperaturii - Fiecare aliment necesită o temperatură diferită pentru a fi gătit corespunzător. Prin urmare, friteuza ar trebui să poată funcționa la o temperatură de 40 °C - 200 °C, 220 °C pentru tipurile mai puternice.

 • Capacitate - cât de multă mâncare puteți pregăti la o singură gătire. Friteuzele cu aer cald au, în general, o capacitate mică, așa că trebuie să gătiți de mai multe ori.

 • Dimensiune - friteuzele cu aer cald pot fi un aparat voluminos. Așadar, asigurați-vă că friteuza pe care o alegeți se va potrivi pe blatul de lucru și nu va ocupa prea mult spațiu. Dacă intenționați să împachetați friteuza după fiecare utilizare, alegeți o soluție compactă, ușor de depozitat într-un dulap.

Funcții suplimentare ale friteuzei fără ulei

 • Numărul de coșuri - prăjitoarele cu două coșuri (dual) vă permit să gătiți mai multe feluri de mâncare în același timp, în cantități mai mici. Dacă aveți doar un singur coș, puteți găti doar o singură masă.

 • Manual sau programabil - unele friteuze au opțiunea de a alege programul optim cu timp de gătire și temperatură prestabilite pentru mâncarea dumneavoastră. De asemenea, puteți selecta manual timpul și temperatura de gătire. Friteuza vă va avertiza atunci când gătitul este complet.

 • Caracteristici de siguranță - Friteuza se încălzește la temperaturi ridicate în timpul gătitului. Pentru a preveni supraîncălzirea, oprirea automată a friteuzei este importantă pentru siguranță.

 • Curățarea - va fi facilitată de friteuză, care are o inserție detașabilă cu un strat antiaderent. Majoritatea pieselor pot fi introduse în mașina de spălat vase.

 • Fereastra - Friteuza are o fereastră transparentă, astfel încât să puteți vedea ce se întâmplă în timp ce se gătește.

În sus