3 ani garanție 14 zile de retur

Sisteme de răcire

Răcoare în interior - un ghid pentru alegerea unui răcitor de aer potrivit pentru apartament sau casă

Deși „acasă” este pentru mulți cel mai frumos loc unde ne place întotdeauna să ne întoarcem (de exemplu, după o zi lungă la serviciu), vara venirea acasă poate să nu fie chiar plăcută. Valul de căldură care s-a acumulat în interiorul locuinței în timpul unei zile însorite, transformă camera de zi într-un deșert fierbinte, care - dacă este cald afară - nu ajută dacă deschidem ferestrele.

Există mai multe moduri de a transforma un interior fierbinte într-o oază rece. Cu toate acestea, diferențele dintre răcitoarele de aer, ventilatoarele și aparatele de aer condiționat pot să nu fie întotdeauna complet clare, la cum le putem folosi corect. Doriți să vă ușurați selecția și decizia? Am pregătit acest ghid simplu pentru dumneavoastră.

Răcire și climatizare - nu este același lucru

În lupta împotriva căldurii, se folosesc două metode principale - răcirea și climatizarea. Deși cele două cuvinte sunt în mod obișnuit confundate, fiecare înseamnă ceva diferit.

Răcirea este răcirea treptată a aerului dintr-o cameră sau o scădere a temperaturii senzoriale. Răcitoarele de aer folosesc apă sau gheață pentru a răci aerul care trece prin ele. Ventilatoarele, la rândul lor, mișcă aerul stagnant în cameră, datorită căruia simțim senzația de frig, chiar dacă temperatura nu se schimbă.

Aerul condiționat creează aerul rece care se amestecă cu aerul cald al camerei. Aparatele de aer condiționat folosesc un sistem de compresoare și refrigerante, datorită cărora „extrag căldura” din aer și o eliberează în exterior.

Răcirea este mai naturală, așa că, în general, o tolerăm mai bine. Nu trebuie să vă faceți prea multe griji pentru răceli sau dureri de cap. Dar dacă doriți să atingeți o temperatură plăcută de 18 °C în timpul verii, veți avea nevoie de performanța adecvată a aerului condiționat.

Vreau să mă răcoresc – care sunt opțiunile mele?

Dacă ați optat pentru răcire, aveți de ales între ventilatoare și răcitoare de aer. Să aruncăm o privire mai atentă la ambele opțiuni.

Ventilatoare

Când spunem „ventilator”, fiecare dintre noi își imaginează un dispozitiv mare cu mai multe elice care se rotește dintr-o parte în alta. Acest tip folosit ani de zile este numit un ventilator cu picior, și este totuși încă foarte popular. Cel mai mare avantaj al său este direcția ușoară a fluxului de aer și efectul direct - veți începe să simțiți răcirea cu adevărat imediat. Pentru camerele mai mari sau dacă doriți să economisiți spațiu valoros, puteți lua în considerare și un ventilator de tavan. Datorită dimensiunii și locației sale, mișcă aerul chiar și în camerele mari.

Pe lângă acestea, există deja ventilatoare centrifuge și turn. Ventilatoarele centrifuge sunt ca niște ventilatoare plate obișnuite, dar au un mare avantaj - nu aruncă aerul drept înainte, ci la un unghi de 90°, datorită căruia nu creează un vânt puternic și răcește camera mai uniform.

Cu toate acestea, dacă căutați ceva într-un apartament mai mic sau nu doriți ca un ventilator mare să vă ocupe mult spațiu, puteți opta pentru un ventilator turn. Acest tip de ventilator are o elice ascunsă într-un cilindru înalt, astfel încât să o puteți plasa aproape oriunde. În același timp, este mai liniștit și oferă aceeași răcire și performanță ca și un ventilator convențional cu picior. În plus, datorită designului său modern, este potrivit și pentru interioare deschise și curate.

Răcitoare de aer

Spre deosebire de ventilatoare, răcitoarele de aer portabile răcesc efectiv aerul din cameră. Ele lucrează pe un principiu simplu. Umpleți-le cu apă sau mai bine - gheață, iar o elice mică trage aerul fierbinte prin apa rece și suflă aer rece înapoi în cameră. În același timp, este umidificat și răcit, ceea ce poate reduce temperatura camerei cu mai multe grade. În comparație cu aparatele de aer condiționat, răcitoarele de aer sunt mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic, dar necesită reîncărcare regulată cu apă. De asemenea, nu trebuie să te ocupi de eliminarea aerului cald prin furtun. Doar pune-l în cameră, alimentează-l și pornește-l.

La magazinul electronic Klarstein.sk, veți găsi răcitoare de aer separate, precum și modele combinate care pot funcționa ca un răcitor evaporativ, dar la temperaturi ridicate pornesc unitatea de aer condiționat încorporată și crește capacitatea de răcire.

Multe răcitoare de aer Klarstein sunt echipate cu un display LED, telecomandă sau cronometru. Pentru ca utilizarea lor în apartament sau birou să fie cât mai confortabilă, multe răcitoare au un mod de somn reglabil, cu funcționare deosebit de liniștită. Unele modele au, de asemenea, un filtru încorporat care curăță aerul din cameră de praf, murdărie și mirosuri neplăcute.

În sus