3 ani garanție 14 zile de retur

Testul purificatorului de aer și al umidificatorului: un ghid pentru un climat interior bun

Mirosurile neplăcute, praful din casă și aerul excesiv de uscat pot fi o pacoste și, în cel mai rău caz, pot duce la probleme de sănătate. Tocmai de aceea, Klarstein oferă o selecție mare de purificatoare de aer și umidificatoare diferite, astfel încât să vă puteți simți complet confortabil acasă. În acest ghid, vă vom explica cum funcționează aceste dispozitive, care sunt avantajele și dezavantajele lor și cum să îl alegeți pe cel potrivit pentru dumneavoastră.

Purificator de aer: cu filtru și ionizator pentru cel mai curat aer

Purificatoarele de aer Klarstein funcționează cu filtre de carbon activat și ionizatoare, printre altele. Filtrul cu carbon filtrează aerul în mod fiabil și asigură eliminarea mirosurilor neplăcute. Ionizatorul încarcă aerul cu ioni negativi, care atrag particulele de praf și mirosuri și le permit să se scufunde în pământ. Un purificator de aer asigură o îmbunătățire semnificativă a calității aerului , care poate, printre altele, să vă afecteze capacitatea de concentrare.

Umidificator împotriva aerului uscat

Umidificatoarele pot fi un adevărat schimbător de joc. Fie vara din cauza aerului condiționat, fie iarna din cauza aerului rece: există camere care au o umiditate prea scăzută. În mod ideal, ar trebui să fie de 40-60%. Umiditatea scăzută vă usucă prea mult, ceea ce poate duce la ochi înlăcrimați, piele uscată și dureri de gât. Pe de altă parte, umidificatoarele asigură un climat interior plăcut prin aburirea, dezumidificarea sau evaporarea apei.

Tramontana 6 în 1, purificator de aer

Tramontana 6-in-1 Luftfilter

Descriere produs

Tramontana 6in1, filtru de aer

Aspect elegant și 6 funcții: acest mic purificator de aer îndeplinește toate dorințele.

 • 6 în 1: purificator de aer, ionizator pentru odorizant, filtru HEPA, filtru cu carbon activ și sterilizare UV.
 • Design compact: dimensiuni mici, cu design rotunjit și operare ușoară
La produs

Tramontana va avea grijă de cel mai plăcut climat ambiental din locuința dvs. cu diverse funcții: pe lângă filtrele cu carbon activ și HEPA, difuzorul de aromă, precum și funcția de sterilizare UV și funcția de ozon vor avea grijă de un aer curat și plăcut. Difuzorul poate fi umplut cu uleiuri esențiale pentru a răspândi un parfum plăcut. Gazele nocive și virușii sunt reținute de filtre și de un fotocatalizator încorporat, iar mirosurile neplăcute sunt neutralizate.

  Beneficii: ​

 • Multe funcții într-un singur dispozitiv
 • Design compact și modern
 • Operare intuitivă datorită afișajului LED

  Dezavantaje: ​

 • Potrivit numai pentru camere mici de până la 25 de metri pătrați

Purificator de aer, Vita Pure

Vita Pure Luftreiniger

Descriere produs

Purificator de aer, Vita Pure

Purificatorul de aer Vita Pure nu dă nicio șansă mirosurilor. Design simplu și purificare eficientă a aerului într-unul singur.

 • Purificare eficientă a aerului: cu lămpi UV, filtre HEPA și cu carbon activat
 • Silențios: Funcționare silențioasă care nu deranjează
La produs

Funcționare simplă, un filtru ușor de înlocuit și un design simplu și elegant: aceasta este ceea ce caracterizează purificatorul de aer Vita Pure. Purificatorul de aer funcționează cu un sistem de filtrare 3 în 1 pentru un aer curat în încăpere: filtrul cu carbon activ fixează particulele de miros, filtrul HEPA elimină până la 99,97% din toate particulele fine din aer, iar lămpile UV distrug eficient bacteriile și alți germeni biologici.

  Beneficii: ​

 • operare simplă, ușor de înțeles
 • Pur și simplu mai curat.
 • Cu temporizator încorporat

  Dezavantaje: ​

 • Fără difuzor încorporat

Skyscraper Horizon, răcitor și umidificator

Skyscraper Horizon

Descriere produs

Zgârie-nori Horizon

Umidificator, ventilator și răcitor de aer într-unul singur. Dispozitivul perfect pentru aerul uscat în zilele călduroase.

 • Design elegant: se potrivește cu ușurință în cameră
 • Multifuncțional: Oferă un efect de răcire în zilele călduroase
La produs

Skyscraper Horizon este un adevărat multitalent. În calitate de umidificator, ventilator și răcitor de aer, asigură un climat interior optim în zilele călduroase. Datorită rezervoarelor de 3,5 litri, aerul poate fi umidificat și răcit în același timp. Dispozitivul poate fi operat cu ușurință cu ajutorul  telecomenzii și al panoului de control tactil și va satisface toate dorințele.

  Beneficii: ​

 • Răcitor și umidificator de aer într-unul
 • Ventilator cu oscilație de 45°
 • Ușor de folosit

  Dezavantaje: ​

 • Mai potrivit pentru vară
 • Fără purificare a aerului

VapoAir Opal, umidificator inteligent

VapoAir Opal Smart

Descriere produs

VapoAir Opal Smart 

Umidificator multifuncțional cu difuzor, precum și funcție de răcire și încălzire.

 • Inteligent: controlabil prin intermediul unei aplicații
 • Design elegant: futurist și compact
La produs

VapoAir Opal Smart este probabil cel mai inteligent umidificator de cameră. Funcționează cu un filtru ceramic de înaltă calitate și un ionizator pentru a umidifica aerul în mod profesionist și a asigura un climat interior ideal pe tot parcursul anului. Puteți alege dacă doriți să distribuiți ceața de apă rece sau caldă. În plus, cu ajutorul difuzorului încorporat, în aer poate pătrunde un parfum plăcut la alegere. Dacă, când și cât timp trebuie să funcționeze VapoAir poate fi determinat cu ușurință prin intermediul aplicației.

  Beneficii: ​

 • Control inteligent prin intermediul aplicației și pe dispozitiv
 • Filtru ceramic de înaltă calitate
 • Include difuzor pentru un parfum plăcut

Comparați purificatoarele de aer și umidificatoarele

Tramontana 6 în 1, purificator de aer Purificator de aer, Vita Pure Skyscraper Horizon, răcitor și umidificator VapoAir Opal, umidificator inteligent
tip de dispozitiv purificator de aer purificator de aer răcitor de aer / umidificator umidificator
filtru Sistem de filtrare multiplă: Filtru HEPA + filtru cu carbon activ + Fotocatalizator + ionizator + sterilizare UV + ozon Capac de filtru detașabil cu carbon activ + ionizator comutabil - -
rezervor de apă - - 3,5 litri 5 litri
greutate 4 kg 2,9 kg 7 kg 2,5 kg
performanță 36 wați 35 wați 60 wați 110 wați
caracteristici speciale - 3 niveluri reglabile de ventilație: scăzut - mediu - ridicat
- 3 moduri de funcționare reglabile: anion - ozon - anion + ozon - UV
- funcția cronometru
- intensitate de curățare a aerului reglabilă (scăzută, medie, ridicată)
- 2 lămpi UV integrate
- funcția cronometru
- Ventilator, răcitor de aer, umidificator și dispozitiv pentru modul de noapte într-unul singur
- 3 moduri de funcționare Normal, Natural și Sleep
- Telecomandă: rază de acțiune de aproximativ 6 m
- Controlabil prin intermediul aplicației Klarstein pentru Android sau iOS
- Funcția de încălzire cu ceață caldă
- Funcția de plasmă: ionizator pentru a lega mirosurile și particulele fine

Testul purificatorului de aer: ce trebuie să iau în considerare atunci când cumpăr?

Un purificator de aer este, în principiu, un dispozitiv care poate face ceva bun în orice spațiu de locuit. Fie că este vorba de mirosuri neplăcute, cum ar fi cele de după fumat, mirosuri de mâncare și altele asemenea, acestea se împrospătează rapid. În același timp, purificarea aerului  oferă și mai multe  beneficii: un climat ambiant bun asigură o mai bună concentrare, un sentiment de vigilență și este pur și simplu plăcut. Purificatoarele de aer de cameră sunt, de asemenea, foarte benefice pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece filtrează  polenul, praful și alte particule din aer. Atunci când alegeți, printre altele, funcționalitatea este importantă: Dispozitivul funcționează cu un filtru HEPA și/sau cu un filtru cu carbon activat? Are un ionizator și o lampă UV? Este important pentru dumneavoastră să puteți porni difuzorul pentru a răspândi mirosul uleiurilor esențiale? Un alt factor este ușurința de utilizare și înlocuirea simplă a filtrelor. În funcție de aplicație, trebuie să se ia în considerare și performanța și volumul corespunzător. Printre altele, depinde și de dimensiunea camerei în care doriți să folosiți echipamentul. De asemenea, trebuie să întrebați despre consumul de energie.

Testul umidificatorului: ce trebuie să iau în considerare atunci când cumpăr?

În primul rând, trebuie să verificați dacă încăperea nu este prea uscată. Dacă umiditatea este între 40 și 60%, totul este în regulă. În cazul în care este mai scăzută, un umidificator este o idee bună. În dormitor și în alte încăperi, umidificatoarele se vor asigura că aerul este confortabil. Dacă aerul este prea uscat, acesta poate irita ochii, căile respiratorii și pielea. Există diferite tipuri de umidificare a încăperii: pulverizare, ceață și evaporare. Atunci când alegeți, ar trebui să acordați atenție funcției dorite. În plus, umidificatorul de cameră trebuie selectat în funcție de dimensiunea camerei. Într-o încăpere mare, un rezervor prea mic înseamnă că trebuie să fie umplut în mod constant. Siguranța este, de asemenea, o preocupare importantă: dispozitivul ar trebui să aibă o funcție de oprire automată. De asemenea: aerul prea umed poate fi dăunător. Prin urmare, echipamentul ar trebui să fie utilizat în mod controlat.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Purificatoarele de aer vă ajută să creați un climat interior plăcut în casa dumneavoastră, fără mirosuri neplăcute. Purificatoarele de aer sunt adesea folosite în apartamentele cu fumători. Dar un purificator de aer poate ajuta și în cazul mirosurilor de animale de companie, al mirosurilor de mâncare sau al altor mirosuri neplăcute. Deoarece purificatoarele de aer elimină și praful din aer, acestea sunt foarte utile pentru persoanele care suferă de alergii. Un purificator de aer vă poate ajuta, de asemenea, cu mucegaiul. Îndepărtează sporii de mucegai și mirosul neplăcut care îi însoțește adesea.

Cumpărați un umidificator și nu știți la ce să vă uitați? Luftbefeuchter haben in ersten Linie den Vorteil, dass sie - wie der Name schon sagt - die Luft befeuchten. Încăperile prea uscate pot irita pielea, ochii și căile respiratorii. În plus, aerul umed asigură un climat mai plăcut și mai cald în încăpere. Dacă aveți o mulțime de plante acasă, umidificatoarele sunt un adevărat punct forte. În condiții de umiditate ideală, plantele pot crește mai repede și mai sănătos. Umidificarea aerului din interior poate reduce, de asemenea, concentrațiile de viruși din interior.

În principiu, purificatoarele de aer aspiră aerul și utilizează diverse filtre și tehnici pentru a elimina particulele de miros, sporii de mucegai, praful și alte particule. Aerul curățat este apoi returnat în încăpere. Există, de asemenea, unele purificatoare de aer cu un difuzor de parfum integrat. Oferă un parfum plăcut cu uleiuri esențiale. Există, de asemenea, purificatoare de aer cu apă. Ei folosesc lichidul ca filtru natural.

Umidificatoarele eliberează în încăpere apă evaporată, pulverizată sau evaporată și, astfel, asigură o umiditate crescută în încăpere. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care umiditatea din încăpere este sub 40%. Umidificarea aerului interior poate asigura un climat interior mai confortabil și mai cald.

Acest lucru este posibil numai dacă nu vă curățați și nu vă întrețineți în mod regulat umidificatorul. Impuritățile din dispozitiv sau din apa utilizată pot fi problematice. Dacă acordați atenție calității apei potabile și curățării regulate, umidificatoarele nu sunt un teren propice pentru sporii fungici și bacterii.

Da. Un purificator de aer de uz casnic poate fi de ajutor nu numai în cazul alergiilor la praful din casă, ci și în cazul alergiilor la febra fânului și la polen. Pentru că polenul poate intra în încăperi și se poate aduna prin uși și ferestre sau pe haine. Purificatorul de aer asigură recapturarea sau neutralizarea acestora. Trebuie să aveți grijă cu filtrele fine H13 și H14. De asemenea, ar trebui să lucrați cu un filtru HEPA și un pre-filtru.

Nu. Dacă folosiți un umidificator în mod rațional și îl îngrijiți corespunzător, acesta nu este dăunător. Trebuie să aveți grijă să nu umidificați prea mult camera, deoarece acest lucru poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a acarienilor. De asemenea, ar trebui să curățați echipamentul în mod regulat.

Desigur, acest lucru depinde de tipul și durata de utilizare. Majoritatea dispozitivelor consumă între 20 și 40 de wați. În funcție de prețul kilowați și de utilizare, se poate calcula consumul de energie.

În sus