Cum să alegeți un uscător

Cum să alegeți un uscător?

01. Ce alimente și în ce cantitate doriți să uscați?

Gândiți-vă cât de mult și ce intenționați să uscați. Indiferent dacă sunteți pasionat de ciuperci, de plante sau de ierburi, gândiți-vă la volumul de alimente pe care doriți să le uscți. Acest lucru vă va ajuta să estimați dimensiunea necesară a uscătorului.

02. Mărimea uscătorului

Uscătoare se vând în diferite forme. Din punctul de vedere al uscării, doi factori sunt decisivi:
• numărul de site • suprafață totală de uscare

Din punct de vedere practic, însă, dimensiunea uscătorului în sine poate fi, de asemenea, decisivă. Cele mai mari ocupă ceva spațiu în bucătărie sau în altă cameră. Cineva care locuiește într-o casă mare iar convenii un uscător mai mare, în timp ce altcineva care stă într-o casă mai mică iar convenii un uscător mai mic. Pentru operațiuni comerciale oferim un uscător profesional cu o capacitate de uscare de până la 85 de kilograme de fructe.

Produsul Nr de site Zona de uscare Greutatea Dimensiuni (LxÎxl)
Master Jerky 24 24 ks 107 400 cm2 160 kg 70 x 140 x 88 cm
Fruit Jerky Pro 10 10 ks 14 400 cm2 14,1 kg 43,5 x 40,5 x 51,5 cm
Fruitcube 10 ks 9 250 cm2 4,2 kg 26 x 40 x 38 cm
Bananarama 6 ks 7 482 cm2 3,4 kg 29,5 x 29 x 43,5 cm
Fruitower D 5 ks 3 530 cm2 2,8 kg 30 x 30 cm (ØxV)

03. Reglarea temperaturii

Diferite alimente necesită temperaturi diferite pentru un procesul de uscare ideal. Ierburile și ciupercile sunt uscate la temperaturi mai scăzute, fructele și legumele sunt uscate la temperaturi mai mari, iar carnea și peștele sunt uscate la cele mai ridicate temperaturi. Chiar și cele mai ieftine uscătoare au opțiunea de a controla temperatura.

Alimentele Temperatura uscării
Ierburi și ciuperci 35-40 °C
Condimente 40-45 °C
Fructe și legume 50-55 °C
Carne și pește 70 °C
d

04. Forma uscătorului

Uscătoarele sunt produse în două forme: circulară și pătrată. Pentru uscătoare circulare, de cele mai multe ori trebuie să ridicați toate sitele de deasupra pentru a îndepărta sita de jos. Atunci când uscați mai multe alimente diferite, cu timpi de uscare diferite în același timp, poate fi inutil de laborioasă. Uscătoarele în formă de pătrat au site glisante care acționează ca sertare. Acest lucru face mai ușor să manipulați diferitele alimente în timpul procesului de uscare. Chiar și pe unele uscătoare pătrate, sitele sunt stivuite, ca în formă rotundă.

05. Puterea

Pentru aparate, puterea este un factor esențial. Nu este cazul cu uscătoarele, deși este posibil să nu fie cel mai important factor în selecția lor atunci când sunt utilizate ocazional. Uscătoarele Klarstein variază de la 250 W la 1000 W. Pentru uscarea ierburilor este destul 250 W iar 500 W este suficient pentru aproape toate celelalte alimente.

Nu trebuie să vă faceți griji pentru consumul mare de energie electrică în timpul uscării. Consumul standard al uscătorului este de aproximativ 0,1 până la 0,5 kWh pentru uscarea unei ture de alimente.

Alimente Puterea ideală
Ierburi, condimente 250 W
Fructe, legume și ciuperci 500 W
Carne și pește 650 W și mai mult

06. Sitele de uscare

Dacă intenționați să uscați diferite tipuri de alimente de diferite dimensiuni simultan, veți beneficia cu siguranță de site de densitate diferite. Unele uscătoare de alimente nu au toate sitele identice. De exemplu, uscătoarele profesionale Fruit Jerky Pro 10 oferă cinci site subțiri împletite (cu deschideri de 2,2 x 2,2 cm pentru bucăți mari), iar restul de cinci au deschideri mai mici (0,7 x 0,7 cm pentru fructe fine și mici sau ciuperci). Bonusul este posibilitatea de a cumpăra sitele dacă cele originale au fost deteriorate.

07. Materialul sitelor de uscare

Sitele de uscare sunt fabricate din plastic sau din oțel inoxidabil. Sitele din plastic sunt mai ușoare, dar există încă clienți care se tem de materialul plastic în combinație cu tratamentul termic. Cu toate acestea, plasticele din uscătoare sunt fabricate din plastic inofensiv fără BPA. Mai mult, uscarea alimentelor nu se face la temperaturi periculos de ridicate. Sitele din oțel inoxidabil sunt confecționate dintr-un material pentru bucătărie inofensiv și ideal. Sunt ușor de manevrat, dar uscătoarele cu aceste site sunt mai scumpe.

08. Uscătoare cu cronometru

Cronometrul este de mare ajutor atunci când folosiți uscătorul de fructe. Vă oferă posibilitatea să setați un interval de timp după care aparatul pur și simplu se oprește. Acest lucru permite alimentelor să se usuce peste noapte. Acesta este un mare avantaj pentru unele alimente, deoarece uscarea consumă mult timp. De exemplu, este nevoie de mai mult de 10 ore pentru a usca carnea. Uscătoarele Klarstein au această caracteristică practică chiar și în gama de preț mai mică, pe care o puteți cumpăra până la 209 Lei.

09. Zgomotul

Uscatoarele nu contribuie la creșterea zgomotului în casă. Cu toate acestea, sunt aparate care funcționează timp de câteva ore și deseori datorită funcției de cronometrare noaptea. Și acesta este cu siguranță momentul în care doriți liniște în casă. În medie, însă, uscătoarele nu ating un nivel de zgomot mai mare de 20 dB, ceea ce este echivalent cu zgomotul naturii în vânt.

10. Prețul

Nu este întotdeauna adevărat că tot ce este mai scump este automat și mai bun. Luați în considerare cât de des doriți să uscați fructele, legumele sau ciupercile. Dacă doriți să folosiți uscătorul rar și într-o măsură mai mică, nu are sens să investiți într-un produs mare și scump. Dacă sunteți un culegător de ciuperci, fermier sau doriți să aveți un stil de viață sănătos și să uscați alimentele frecvent, investiția într-o mașină mai mare și de calitate este un lucru bun.

În sus