Uscatul fructelor

Uscatul fructelor

Uscatul fructelor este o metodă de conservare sănătoasă și sigură. Cu uscătoarele de fructe puternice de la Klarstein, procesarea alimentelor este cu adevărat ușor. În plus, datorită uscătoarelor practice, puteți facilita, de asemenea, de uscarea tradițională a ciupercilor.

Ce se poate usca?

Cel mai adesea, uscătoarele sunt folosite pentru a usca fructele în sezonul de vară. Merele, perele și ananasul uscate și sănătoase sunt o bombă cu vitamine în lunile reci de iarnă. De asemenea, putem usca legumele, ciupercile și ierburile. Această metodă de a usca carne nu este atât de cunoscută, dar popularitatea ei crește.

Ierburile și ciupercile sunt uscate în mod ideal la 35 - 40 °C, fructele și legumele pot fi uscate de asemenea, în mod ideal la 50 - 55 °C. O delicatesă sub formă de carne uscată cere temperaturi până la aproximativ 70 °C.

Ce se poate usca?

De ce să uscați?

Uscarea alimentelor este una dintre cele mai vechi metode de depozitare a alimentelor într-un mod rapid. Este o formă naturală de conservare. Păstrează în prezență deplină vitaminele, fibrele și alți nutrienți valoroși. Apa se evaporă din alimente, dar valorile nutritive rămân. În plus, gustul este îmbunătățit prin reducerea volumului. Prin urmare, fructele uscate sunt adesea mai dulci și, de exemplu, mai gustoase pentru copii. Mâncarea alimentelor uscate face parte dintr-un stil de viață sănătos și vă permite să consumați mâncăruri delicioase din sezonul de vară chiar și în lunile de iarnă. Uscătoarele deshidratează mai rapid și mai eficient. Așadar, nu trebuie să aveți radiatoare puse la uscat zile întregi. Aceste ajutoare de bucătărie vă vor economisi din timp și spațiu.

De ce să uscați?
Alimente Temperatura de uscare Timpul de uscare
(ore)
Cum se usucă
Măr 50 °C 5-8 0,5 cm felii groase
Ananas 50 °C 9-12 1 cm felii groase
Banana 70 °C 6 0,5 cm felii groase
Busuioc 30-50 °C 6-8 frunze întregi
Carne de vită uscată 40-50 °C 6-8 de preferință felii subțiri fără grăsime
Căpșuni 40-50 °C 7-10 0,5 cm felii groase
Cireșe 50 °C 20 fără sâmburi, împărțite în jumătate
Salvia 35-40 °C 6-8 frunze întregi
Cartof dulce 65 °C 12 2-3 mm felii groase
Struguri (fără sâmburi) 30-50 °C 12 fructe întregi
Roșii 60-70 °C 7-10 0,5 cm felii groase
În sus