3 ani garanție 14 zile de retur

Să fim mai responsabili, să fim mai ECO 

Și cu ajutorul Klarstein puteți proteja mediul înconjurător

Criza climatică, producția aproape incontrolabilă de CO2, plastic și deșeuri în general, defrișările excesive... Suntem iresponsabili față de planeta noastră, iar acest lucru începe să se resimtă. De exemplu, schimbările climatice sub forma unor fluctuații extreme de temperatură.

Vestea bună este că, până și mici schimbări la nivel individual pot inversa evoluțiile negative. În mod surprinzător, este nevoie doar de pași relativ mici, de mai multă responsabilitate în alegerea produselor pe care le cumpărăm și, ocazional, măcar puțin, de depășire a zonei de confort. Așa că haideți să începem noul an cu picioarele cât mai mult pe P(p)ământ.

Dicționar de responsabilitate ecologică

Este ușor să ne familiarizăm cu responsabilitatea față de mediu dacă cunoaștem conceptele de bază. Am pregătit un scurt dicționar pentru a face totul mai clar.

Reciclare

Refolosirea obiectelor și materialelor deja folosite

Fair-trade

Înseamnă să cumpărăm de la producători la prețuri echitabile, sprijinind astfel producătorii și contribuind la dezvoltarea durabilă.

Upcycling

Facem upcycling atunci când reparăm/îmbunătățim obiecte vechi și inutile, iar altcineva le folosește.

Vermicompostarea

Compostarea cu ajutorul viermilor de pământ, care pot digera deșeurile biologice și pot excreta substanțe bogate în nutrimente.

Zero Waste

Filozofia ne încurajează să reducem la minimum deșeurile. Vă rugăm să rețineți că scopul nu este de a nu crea deloc deșeuri, ci de a ne comporta în mod conștient într-un mod care să producă o cantitate minimă de deșeuri. De exemplu, să nu cumpărăm fructe și legume în ambalaje de plastic.

Fără OMG

OMG-urile sunt organisme modificate genetic. Scopul modificării genetice este de a obține o creștere mai rapidă sau randamente mai mare. Există afirmații potrivit cărora astfel de alimente sunt dăunătoare pentru sănătate și reprezintă o povară enormă pentru planetă.

Să fim ECO și la locul de muncă

În mod firesc, ne comportăm în mod responsabil față de mediu acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Pentru mulți, acel loc este locul lor de muncă. Dacă vă gândiți la ce ați putea îmbunătăți la locul de muncă pentru a fi mai ECO, veți găsi o mulțime de lucruri mărunte.

Care sunt cele mai simple lucruri pe care le puteți face pentru ca biroul dumneavoastră să fie eco-friendly?

  • Limitați imprimarea documentelor la minimul necesar.

    Crearea unei arhive electronice nu mai este o problemă, în plus, acest mod de arhivare vă economisește mult spațiu.  

  • Înlocuiți blocul de notițe clasic cu o aplicație de notițe.

    Pe lângă faptul că sunteți mai responsabili față de mediu, veți avea întotdeauna notițele la dumneavoastră, deoarece aplicațiile se actualizează automat pe toate dispozitivele pe care le instalați.

  • Utilizați propria veselă în bucătăria de la serviciu.

    Astfel, se economisește o mare parte din plasticul în care sunt ambalate în mod normal alimentele. Dacă nu aveți propria veselă, cel puțin separați corect deșeurile. Merită să separați și resturile de fructe și legume. Aceste deșeuri pot fi folosite de un alt coleg, care poate este un grădinar pasionat și le poate folosi pentru fertilizarea pământului.

  • Înlocuiți aparatul de cafea de la birou cu unul clasic cu pârghie sau unul cu râșniță.

    Aparatele de cafea cu capsule sunt responsabile pentru o cantitate uriașă de deșeuri de plastic complet inutile. În plus, cafeaua proaspăt măcinată este mai gustoasă. Astfel vă puteți comporta și mai responsabil față de mediu.

Știți ce merge unde?

Separarea nu este suficientă. Este important să se separe corect. Deși poate părea simplu, toată lumea are nevoie de ajutor din când în când. Avem un mic ghid despre ce trebuie și ce nu trebuie aruncat și în ce coș.

Plastic - coș de gunoi galben

pahare de iaurt

ambalaje de la produse cosmetice, produse de curățare, paste, leguminoase, dulciuri, brânzeturi, ...

polistiren

saci de plastic și pungi

sticle PET

folii de ambalare

ambalaje murdare

ambalaje de la substanțe periculoase (ulei de motor, vopsele, lacuri, adezivi lichizi etc.)

bucăți de podele laminate

țevi de plastic de canalizare

mobilier din plastic și alte deșeuri mari din plastic trebuie duse la centrele de colectare

Sticlă - coș de gunoi verde

sticle de băutură curate

borcane de sticlă, inclusiv borcane de maioneză sau de muștar curate

cioburi de sticlă

geamuri de sticlă de la uși și ferestre

ceramică

oglinzi

sticlă cu sârmă, sticlă placată

geamuri de mașină

afișaje de calculator

porțelan

Hârtie - coș de gunoi albastru

cutii - cartoane

reviste, ziare

ambalaje și pungi de hârtie

hârtie unsă, umedă sau murdară în alt mod

hârtie de birou fără capse metalice

plicuri de hârtie fără folie de plastic

hârtie mărunțită,

cărți fără copertă tare

ambalaje alimentare din hârtie

hârtie gudronată sau carton bitumat

șervețele sanitare

prosoape igienice sau scutece

măști chirurgicale din hârtie

prosoape de bucătărie din hârtie

celofan

folie

cărți cartonate

SUGESTIE: Recipientele pentru separarea deșeurilor pot fi disponibile și în alte culori. De exemplu, cele negre sunt pentru deșeurile menajere, albe pentru sticla transparentă, iar cele maro sunt pentru deșeurile biodegradabile.

Klarstein gadgeturi ecologice?

Ajutoarele noastre Klarstein vă pot ajuta să fiți responsabili față de mediu.

Dați cutiilor o viață nouă!

Cutiile de la cadouri nu trebuie să ajungă neapărat la coșul de gunoi. Cu puțină creativitate, le puteți refolosi. Adesea, tot ce este nevoie este o foarfecă, niște lipici, niște vopsea sau hârtie decorativă și dintr-o dată aveți:

Un pat pentru animalele dvs. de companie

Coșuri noi pentru deșeuri

O cutie de depozitare documente

O cutie de bijuterii

Spațiu de depozitare pentru obiecte mici

Cu cât mai puțin plastic, cu atât mai bine

În fiecare an, în Europa se produc 58 de milioane de tone de materiale plastice. Până la 40 % din această sumă reprezintă ambalajele. Poate că acest lucru nu ar fi o problemă atât de mare dacă am putea recicla sau elimina aceste materiale plastice într-un mod ecologic. Din contră însă, lucrurile nu stau așa, ci sunt exact alt fel așa cum o demonstrează cu tristețe punga de plastic de pe fundul Gropii Marianelor.

Dacă noi, consumatorii finali, nu mai folosim materiale plastice, producția acestora în Europa ar putea scădea cu un procent impresionant de 40 %. Ne implicăm? Haideți să o facem! Cum anume?

  • Dacă nu cumpărăm fructe, legume și ierburi aromatice în ambalaje de plastic.

  • Gătindu-ne mâncarea acasă și luând-o la serviciu în cutii reutilizabile. Vasele ECO din bambus sunt și mai eficiente.

  • În loc de paie din plastic să încercăm înlocuitori din metal sau sticlă.

  • Folosind propriile pungi de pânză la magazinul alimentar sau cutii pliabile dacă mergem la cumpărături mari.

  • Cumpărând băuturi în recipiente de sticlă, dacă nu este necesar să nu bem apă minerală, ci apă de la robinet.

  • Să nu folosim vase de plastic de unică folosință la petreceri.

Copiii sunt viitorul, învățați-i să sorteze deșeurile

Ceea ce învățăm în tinerețe ne va însoți pentru tot restul vieții. Așadar, dacă vă pasă cu adevărat de mediul înconjurător și aveți copii, "învățați-i" să trăiască ecologic cât mai devreme posibil. Puteți începe cu reciclarea, de exemplu, care le poate fi explicată copiilor în cadrul jocului.

Coșuri de gunoi proprii pentru separare

Dacă doriți să îi implicați pe copii în ceva și să îi motivați, trebuie să îi distrați. Confecționați-vă propriile coșuri de gunoi pentru separare, de exemplu din cutii folosite pentru ambalarea aparatelor de bucătărie. Colorați cutiile împreună cu copiii, astfel încât aceștia să își amintească mai ușor ce deșeuri se aruncă în ele.

Vorbiți despre ceea ce faceți

Cel mai bun mod de a-i învăța ceva este să le vorbim copiilor despre ceea ce facem și de ce o facem. Prin urmare, dacă aveți de gând să aruncați ceva, faceți-o împreună cu cei mici și vorbiți-le despre asta. De exemplu: aceste coji de mere sunt deșeuri biologice. Știi în ce recipient trebuie aruncate? Le arunci tu, te rog?

Conținut educațional online

Pentru copiii din ziua de azi, accesul în lumea online este o chestiune absolut normală, iar părinților le revine sarcina de a alege conținutul adecvat pentru copiii lor. De exemplu, despre reciclare. Pe YouTube puteți găsi multe filmulețe pe această temă care au ca scop educarea copiilor. Pentru a-i face pe copii să se implice în mod activ în educație, căutați jocuri care educă cu privire la reciclare.

Înainte de a arunca deșeurile, verificați-le

Înainte de a merge să aruncați deșeurile, verificați împreună cu copiii dacă totul este sortat corect. Vorbiți cu ei despre ce se aruncă și unde și explicați de ce. Dacă găsiți ceva ce poate fi reutilizat, stabiliți împreună cum să faceți acest lucru. De exemplu, chiar și pe ziarele vechi se poate desena.

Reduceți la minimum consumul de energie

Căldura plăcută în timpul iernii sau răcoarea în lunile de vară reprezintă un adevărat confort. Dar, în multe cazuri, este un confort pentru care plătim o taxă ecologică ridicată. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care cazanele pe gaz nu se mai vând aproape deloc sau pentru care încălzirea cu cărbune este eliminată masiv.

Soluția rezonabilă pare a fi utilizarea încălzirii electrice. Este suficient de performantă, nu este dificil de instalat și o puteți controla foarte ușor și precis. Există, de asemenea, soluții portabile de încălzire electrică care pot încălzi o cameră întreagă. Acest lucru va fi apreciat, de exemplu, în case, atunci când aveți nevoie de o atmosferă plăcută numai în camera de zi, în timp ce dormitorul va avea răcoarea potrivită pentru somn.

Vom fi și mai ecologici în ce privește încălzirea sau răcirea încăperilor dacă folosim încălzitoare inteligente. Le puteți controla de la distanță cu ajutorul unei aplicații, puteți seta ora exactă la care doriți ca încălzirea să pornească, puteți, de asemenea, să o opriți dacă nu ați făcut acest lucru atunci când ați plecat de acasă. De asemenea, puteți seta de la distanță temperarea încăperilor, ceea ce reduce semnificativ consumul de energie.

În sus