The Klarstein maischkessel (I bought the 30l) is a step up from using a stove and cooking pot. You can make 25 litre batches easily and the settings are simple. Just a few buttons and switches and you are away. The draw to this particular model is that it comes with a cooling coil unlike most other kettles on the market in the same price range. You can potentially buy a pump to circulate the beer by yourself and have a good set. Pros: Chilling coil. Simple. Cheap (for beginners). Stainless steel construction. Cons: The cooling coil doesn't come with pipes or any instructions about diameter so i had to take a trip to the hardware store and buy what i needed (i was lucky they fit). This model has a tendency to overheat. The temperature sensor in the bottom either isn't very accurate, it's in a bad position, or the software allows too much leeway on the temperature. Do not leave the lid on and set to 100 degrees at 3000W or you can expect either a burnt bottom plate or wort to spray your ceiling (not joking). The boil is too violent. Now i set mine at 1500W and set the temperature at 98 knowing it will overshoot. The other issue is the mash bucket that you can place on top for sparging. It is poorly constructed. The legs welded to the bottom are just twists of metal that feel ready to break off or buckle under the weight. The handle to lift the bucket out of the kettle has protruding ends that will tear any brew in a bag you use (I bought the Klarstein one that only later 2 uses). Finally, it is impossible to lift and place on the supplied lid without help when there's hot wort dropping out of it. Don't even think about doing it alone! However, all in all the kettle seems to work ok. Even in the lower power setting, you can expect to clean wort stuck to it, which is a pain. Although, it shouldn't be burnt on. However some internet forums showcase people less fortunate than me with this model. I have yet to take the beer that was brewed in this kettle but I'm looking forward to it. Hopefully, I won't need to upgrade too soon, but there are some quirks I would like to overcome.
Klarstein maischkessel (eu am cumpărat 30l) este un pas înainte de a folosi aragazul și oala de gătit. Puteți face cu ușurință loturi de 25 de litri, iar setările sunt simple. Doar câteva butoane și comutatoare și ești plecat. Atractia acestui model este că vine cu o bobină de răcire, spre deosebire de majoritatea celorlalte ibrice de pe piață în același interval de preț. Puteți cumpăra o pompă pentru a circula singur berea și pentru a avea un set bun. Pro: Chilling Coil. Simplu. Ieftin (pentru începători). Construcție din oțel inoxidabil. Contra: serpentina de răcire nu vine cu țevi sau instrucțiuni despre diametru, așa că a trebuit să fac o excursie la magazinul de hardware și să cumpăr ce aveam nevoie (am fost norocos că se potrivesc). Acest model are tendința de a se supraîncălzi. Senzorul de temperatură din partea de jos fie nu este foarte precis, este într-o poziție proastă, fie software-ul permite prea multă marjă de manevră asupra temperaturii. Nu lăsați capacul pus și setați la 100 de grade la 3000W sau vă puteți aștepta fie ca o placă de jos arsă, fie ca must să vă pulverizeze tavanul (nu glumesc). Furuncul este prea violent. Acum l-am setat pe al meu la 1500W și am stabilit temperatura la 98 știind că se va depăși. Cealaltă problemă este găleata de piure pe care o puteți pune deasupra pentru barbotare. Este prost construit. Picioarele sudate pe partea inferioară sunt doar răsuciri de metal care se simt gata să se rupă sau să se catarame sub greutate. Mânerul pentru a ridica găleata din ibric are capete proeminente care vor rupe orice băutură dintr-o pungă pe care o folosești (eu am cumpărat-o pe cea Klarstein care abia mai târziu o folosește). În cele din urmă, este imposibil să ridicați și să puneți pe capacul furnizat fără ajutor atunci când din el cade must fierbinte. Nici să nu te gândești să o faci singur! Cu toate acestea, în general, fierbătorul pare să funcționeze bine. Chiar și în setarea de putere mai mică, vă puteți aștepta să curățați mustul lipit de el, ceea ce este o durere. Deși, nu ar trebui să fie ars. Cu toate acestea, unele forumuri de pe internet prezintă oameni mai puțin norocoși decât mine cu acest model. Încă nu am luat berea care a fost preparată în acest ibric, dar o aștept cu nerăbdare. Sper că nu va trebui să fac upgrade prea devreme, dar există câteva ciudații pe care aș dori să le depășesc.