I waffle sono un dolce molto gustoso e dagli ingredienti semplici( farina, uova, zucchero, burro o olio d’oliva), molto diffuso nei paesi Nordici
si sta diffondendo rapidamente anche in Italia.
Per fare degli ottimi Waffle è necessaria però non solo una buona ricetta, ma anche una buona piastra specifica per Waffle.
Tempo fa ne avevo comprata una più economica di questa della Klarstein e, oltre a non avere avuto risultati soddisfacenti, si è anche rotta subito
Questa piastra della Klarstein è perfetta!
Robusta, dal bel design permette di ottenere dei deliziosi Waffle, croccanti fuori e morbidi dentro.
La preparazione è velocissima, bastano pochi minuti di cottura
Anche se questo tipo di piastra può sembrare che abbia un uso piuttosto specifico, bisogna considerare che di ricette per i Waffle ce ne sono diverse varianti
e poi si tratta di un dolce molto versatile in quanto può anche essere servito in diversi modi: da solo,con zucchero a velo, con marmellate, gelato,salsa di frutta, cioccolato, sciroppo d’acero,creme varie.
Esistono anche delle varianti senza zucchero, che si accompagnano bene ai formaggi freschi.
VERY GOOD!
Vafele sunt un desert foarte gustos cu ingrediente simple (făină, ouă, zahăr, unt sau ulei de măsline), foarte popular în țările nordice și răspândindu-se rapid și în Italia. Pentru a face vafe excelente insa, ai nevoie nu doar de o reteta buna, ci si de o farfurie specifica buna pentru Vafe. In urma cu ceva timp am cumparat una mai ieftina de la Klarstein si, pe langa faptul ca nu a avut rezultate satisfacatoare, s-a si spart imediat.Acest platou Klarstein este perfect! Robustă, cu un design frumos, vă permite să obțineți Vafe delicioase, crocante la exterior și moi la interior. Pregătirea este foarte rapidă, sunt suficiente doar câteva minute de gătit.Chiar dacă acest tip de farfurie poate părea a avea o utilizare destul de specifică, trebuie avut în vedere că există diferite variante de rețete de Vafe și atunci este un foarte versatil. desertul se poate servi si in diferite moduri: singur, cu zahar pudra, cu dulceturi, inghetata, sos de fructe, ciocolata, sirop de artar, creme diverse. Există și variante fără zahăr, care se potrivesc bine cu brânzeturile proaspete. FOARTE BUN!