3 ani garanție 14 zile de retur

A încălzii într-un mod avantajos

Folosiți aceste 10 sfaturi de încălzire pentru a încălzi ca un adevărat profesionist

Încălzirea este principala sursă de consum de electricitate casnică în anotimpurile reci. Nu numai că poate face o gaură în portofel, dar provoacă, de asemenea, emisii de dioxid de carbon care pot avea un impact negativ asupra mediului. Vestea bună este: cu câteva sfaturi ușor de urmat, puteți încălzi casa înntr-un mod inteligent și reduceți semnificativ consumul de energie. Vă vom arăta cum:

Afișează toate încălzitoarele

Trageți perdelele și sigilați geamurile

Asta în special pentru ferestrele care nu sunt complet noi, este necesară o sigilare suplimentară - de ex. benzi de etanșare cu spumă. În acest fel, căldura nu are nicio scăpare. În plus, jaluzelele și perdelele trase reduc semnificativ pierderea de căldură.

Găsiți temperatura camerei ideală

Se merită să găsiți și setați temperatura optimă pentru fiecare cameră. Deoarece, în timp ce în camera de zi, temperaturile între 20 și 22 ° C sunt confortabile, în dormitor este necesară o temperatură între 17 și 18 ° C ca să te simți confortabil și să creezi un climat de somn calm.

Folosiți o supapă termostatică

Folosiți o supapă termostatică pentru a menține temperatura constantă a camerei și pentru a economisi din energie. În funcție de temperatura ambiantă, un debit mai mic sau mai mare este eliberat prin robinet.

Aerisiți corect

Aerisirea regulată este foarte importantă pentru calitatea aerului și pentru cea mai mică umiditate posibilă în cameră. Aici, se recomandă o aerisire de cca 5-10 minute cu geamurile complet deschise. Nu este recomandat ca ferestrele să fie deschise permanent.

Nu dați nicio șansă mucegaiului

În principiu: mucegaiul se formează atunci când umiditatea este foarte ridicată în cameră. În multe cazuri, acest lucru poate fi prevenit prin ventilație și încălzire constantă. Când pereții exteriori sunt reci, aveți grijă să nu așezați mobilierul aproape de perete.

Căldură chiar și atunci când nu ești acasă

Dacă intenționați să plecați în vacanță, este mai bine să setați încălzirea la aproximativ 15°C decât să o opriți complet. Deoarece, dacă apartamentul este răcit, încălzirea ar folosi mult mai multă energie pentru a-l încălzi când vă întoarceți. În plus, există riscul de a se forma mucegaiul.

Îmbrăcăți-vă adecvat

Este foarte tentant să petreci chiar și în lunile reci în haine de vară. Cu toate acestea, îmbrăcăminte adecvată - de ex. pantaloni lungi și pulovere de iarnă - pot economisi până la 20 la sută din costurile de încălzire.

Nu blocați încălzitorul

Elementele de încălzire trebuie să fie mereu libere, astfel încât căldura din camere să poată fi distribuită în mod optim și să nu fie blocată. Acest lucru se aplică atât mobilierului, cât și perdelelor. Canapelele trebuie să fie întotdeauna la cel puțin 20 de cm distanță de încălzitor.

Curățați încălzitorul

Praful nu se acumulează numai pe mobilă și podele. Prin urmare, trebuie să curățați încălzitorul într-un mod regulat. Dar nu doar aspectul vizual este crucial: praful are proprietăți izolatoare și slăbește eficiența încălzitorului.

Acoperiți conductele de încălzire

Pentru a evita pierderile de căldură suplimentare, conductele de încălzire pot fi acoperite cu ușurință cu furtunuri izolante și cu burete pre-tăiate. Sunt disponibile în fiecare magazin de materiale de construcție și oferă soluții simple pentru reducerea a pierderilor de căldură.

Cu aceste zece sfaturi, aproape fiecare casă ar trebui să devină un loc mai cald. În plus, un singur lucru ajută: Faceți-vă comozi din plin!

Care încălzitor este potrivit pentru mine ?

Află acum.

În sus