Coșul meu
Coșul tău este gol. Începeți cumpărăturile pentru a-l umple cu articolele tale preferate!
emptycart
3 ani garanție 14 zile de retur

Sfaturi pentru iubitorii de vin

Trucuri pentru orice situație

Pentru o plăcere perfectă a vinului, este nevoie de mai mult decât doar de o depozitare corespunzătoare. În micul nostru articol de top pentru iubitorii de vinuri veți găsi cele mai tari sfaturi pentru alegerea potrivită a paharului de vin, temperatura potrivită pentru băut și ce pahar este potrivit pentru care vin.

Sfatul 1: Vinul roșu și peștele nu se potrivesc niciodată? Incorect!

Mulți respectă regula de bază conform căreia vinul roșu merge cu carne, iar vinul alb merge cu peștele. Dacă carnea este prăjită, înădușită sau fiartă, aromele prăjite se armonizează deosebit de bine cu taninurile vinurilor roșii tari. Nu sunt atât de potrivite pentru pește. Există însă excepții: dacă peștele este la grătar, puteți lua în considerare vinul roșu cu un conținut mai mic de tanin. Dacă coaceți pește într-o zeamă de slănină, puteți bea și vin roșu, în special în combinație cu cartofi copți, sfeclă sau ciuperci.

Sfatul 2: Temperatura potrivită pentru băut

Vinul roșu este mai potrivit pentru paharele cu goblet cu o gaură mare. În acest fel puteți învârtii vinul pentru a prinde aer. Aromele ușoare din fructe, cum ar fi Dornfelder sau Chianti, pot fi bine dezvoltate în acest fel. Vinurile bogate în taninuri, cum ar fi Bordeaux, Barolo, Merlot sau Cabernet Sauvignon, au nevoie de mai mult oxigen pentru a-și dezvolta aroma deplină. Și paharele de dimensiuni mai mari sunt mai potriviți.

Sfatul 3: A alege paharul pentru vin potrivit

Vin roșu

Vinul roșu este mai potrivit pentru paharele cu goblet cu o gaură mare. În acest fel puteți învârtii vinul pentru a prinde aer. Aromele ușoare din fructe, cum ar fi Dornfelder sau Chianti, pot fi bine dezvoltate în acest fel. Vinurile bogate în taninuri, cum ar fi Bordeaux, Barolo, Merlot sau Cabernet Sauvignon, au nevoie de mai mult oxigen pentru a-și dezvolta aroma deplină. Și paharele de dimensiuni mai mari sunt mai potriviți.

Vin alb și roze

Pentru vinurile albe sau roze aveți nevoie de pahare mai înguste și mai mici decât pentru cele roșii. În acest fel, gusturile se combină și se dezvoltă mai bine în gură și nas. Aceste tipuri de vin au nevoie de mai puțin aer pentru a respira decât vinul roșu, deci nu este nevoie de decantare. Aceste pahare sunt potrivite pentru vinuri precum Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc sau Silvaner.

Prosecco

Așa-numitele pahare fluta sunt recomandate pentru prosecco. Sunt mult mai lungi și mai înguste decât paharele pentru vin roșu sau alb. Dioxidul de carbon este păstrat o perioadă mai lungă de timp și asigură o plăcere spumoasă a băuturii. Paharele de șampanie cu aspect elegant nu sunt foarte recomandate, deoarece dioxidul de carbon se evaporă mai repede printr-o gaură mare, iar șampania își pierde din farmecul ei aparate.

Sfatul 4: Petele de vin adé

Faptul că sarea ajută la mistuirea după vinul roșu nu este un mit! În special pe țesăturile care nu pot fi ușor spălate, cum ar fi o țesătură de pe canapea, acest remediu de casă vă poate ajuta. Lăsați-l să acționeze și apoi clătiți. Apoi adăugați spumă de ras în sticlă și îndepărtați cu apă curată după câteva ore.

În sus