Instrucțiuni de utilizare pentru hote

Pentru un aer curat!

Klarstein, oferă o gamă largă de hote, iar din cauza aceasta poate nu veți știi ce hotă să alegeți. Dar nu vă faceți griji - vom răspunde la toate întrebările despre orice problemă pe care ați putea avea în instrucțiunile noastre pentru hotă. Descoperiți o mulțime de informații interesante, începând cu diferite tipuri de hote, sfaturi pentru întreținerea și service-ul lor, până la diferențele și avantajele hotei sau a hote care recirculă aerul.

Hote încorporabile

C

UW60SF hotă
argint, 13,5 cm, 50 cm

Mergeți la produs

Hote încorporabile sunt în general mai mici și mai compacte, ceea ce este deosebit de util pentru instalare și asamblare. Le puteți monta ușor sub dulapurile de bucătărie situate deasupra suprafeței de gătit. Aceasta elimină posibilele lucrări de reconstrucție.

C

UW60BL hotă
negru, 60 cm, 8,4 cm

Mergeți la produs

C

Purista hotă
argint, 60 cm, 15 cm

Mergeți la produs

Hotele noastre încorporabile UW60SF, UW60BL, precum și Purista sunt perfecte pentru bucătăriile mici și mijlocii. Ele purifică aerul în camerele de până la 3 metri cubi pe oră, ele sunt tovarășele de gătit perfecte pentru casele mici!

Hotă tip Șemineu

Hotele montate pe perete tip șemineu oferă un contrast mai mare și mai puternic față de hotele încorporabile. Acestea sunt instalate pe peretele de deasupra plitei, în timp ce extrag fumurile și le evacuează din bucătărie printr-un circuit de aer închis.

B

Zola hotă
argint, 90 cm, 50 cm

Mergeți la produs

B

Zarah hotă
argint, 60 cm, 33,5 cm

Mergeți la produs

B

TR90WS hotă
argint, 90 cm, 87 cm

Mergeți la produs

TOATE HOTELE
O DATĂ

Acum răsfoiți

Hote de perete reglabile

Puteți extinde hotele de perete reglabile de la evacuare a aerului până la recircularea a aerului. Acest lucru are un avantaj semnificativ, mai ales iarna. Aerul valoros încălzit ar fi aspirat de hotă, iar aerul rece este inspirat înapoi.

C

Lumio Primo retro hotă
negru, 30 cm, 50 cm

Mergeți la produs

Dar cu hotele reglabile Klarstein pot fi schimbate rapid de la evacuare a aerului în modul de recirculare cu filtre de carbon active și un singur reglaj. Apoi puteți selecta modul liber în funcție de situație.

C

Lumio retro hotă
culoarea șampaniei, 60 cm, 30 cm

Mergeți la produs

B

Lorea 60 hotă
negru, 60 cm, 61 cm

Mergeți la produs

Informații importante despre hote atunci când îi achiziționați

1. Cum funcționează hotele

A gătii, a coace, a face dulceață și multe altele sunt printre activitățile culinare pe care le desfășurăm în bucătărie, care produc aburi și mirosuri ca produs secundar. Pe lângă miros, aburii conțin adesea particule de grăsime care circulă în aer. Acestea reprezintă o problemă pentru multe gospodării fără hote. Dacă nu aveți grijă de ele, vaporii se vor instala în echipamente, mobilier și toate celelalte suprafețe – și pot avea consecințe negative. Acoperirile complexe de grăsimi și mirosurile neplăcute sunt foarte greu de înlăturat. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, ar trebui să se instaleze o hota în bucătărie. Există un schimb de aer, al cărui rezultat final este aerul purificat.

Distingem două tipuri de hote:

a) hote care recirculă aerul

Hote care recirculară aerul implică schimb indirect de aer. Adică, aerul de admisie din cameră este evacuat înapoi în aceeași cameră. Un filtru de carbon activ și un filtru de grăsime asigură un schimb de aer curat cu succes. Filtrele din carbon activ au proprietatea pozitivă de a absorbi foarte bine mirosurile. Particulele de grăsime sunt prinse pe filtrele de grăsime. Intrarea și evacuarea aerului se efectuează în aceeași etapă.

b) hote care extrag aerul prin evacuare

În cazul hotelor care extrag aerul prin evacuare, este un schimb de aer direct. Hotele sunt montate în bucătărie pe un ax de aer existent, deoarece aerul de admisie este descărcat prin acest arbore și aerul proaspăt este introdus în bucătărie printr-o alimentare cu aer. Cu acest tip de schimb de aer, nu trebuie să vă faceți griji pentru mirosurile neplăcute, aceste hote conțin un filtru de grăsime maxim, deoarece acoperirile de grăsimi sunt încă o problemă în procesul de extracție.

2. Ce hotă se potrivește în bucătăria mea?

Pe lângă metoda de extracție a aerului, se pune întrebarea cât de mare este bucătăria în care va fi instalată hota. Deoarece este direct legată de performanța necesară.

Nu ar trebui să alegeți o hota prea mare. Concentrați-vă asupra posibilului flux de aer pe oră atunci când hota funcționează la cel mai înalt nivel. Mai întâi, calculați volumul de aer din bucătărie, în funcție de zonă și înălțimea tavanului. În mod ideal, aerul poluat trebuie să treacă prin filtre de opt ori pe oră pentru a îndepărta mirosurile și grăsimea. Dacă luăm în considerare această regulă de bază, calculați puterea necesară pe oră pe baza următoarei ecuații:

suprafața bucătăriei în m² * înălțimea tavanului în m * 8 = puterea în m³ pe oră

Exemplu: într-o bucătărie cu o suprafață de 20 m² și o înălțime a tavanului de 2,5 m, ar trebui să fiți atenți la o hotă care poate filtra până la 400 m³ pe oră.

De asemenea, acordați atenție lățimii efective a plitei și potriviți hota la această lățime. Pentru suprafețe de gătit cu o lățime de până la 75 cm, vă recomandăm o hotă cu lățimea de 90 cm. Ar trebui să așezați o hotă cu lățimea de 120 cm deasupra plitei cu o lățime de până la 90 cm. Extragerea poate fi explicată prin faptul că aburii de gătit nu numai că se ridică vertical, ci și în lateral. Pentru ca aburii să fie prinși într-un mod eficient, hotele trebuie să aibă suprapunere care să iasă din plită.

Hote cu spațiu pentru cap

O nouă tendință în rândul hotelor este așa-numita hotă cu spațiu pentru cap. Acestea au un design oblic și nu numai că sunt interesante din punct de vedere vizual, dar oferă bucătăriei un aspect nou. La prima vedere, nu ați spune că aceste aparate sunt hote, deoarece nu sunt filtre de grăsimi vizibile. Aerul este aspirat și printr-o fantă în dispozitiv sau prin cadru și apoi este filtrat. În acest fel, filtrele sunt și mai ușor de curățat decât în cazul modelelor convenționale.

În același timp, hotele cu spațiu pentru cap reduc probabilitatea de a te topi cu ele, deși acestea atârnă deasupra plitei, dar pot fi benefice pentru consumator. Oamenii mai înalți vor aprecia în special hota cu spațiu pentru cap.

Hota reglabilă

Atât hotele care extrag aburii cât și cele de recirculare au avantajele lor - prin combinarea ambelor veți obține soluția perfectă. Prin aceasta ne referim la hote de extracție, pe care le puteți schimba cu ușurință la recirculare și invers, prin extindere (de obicei cu un filtru de carbon activ). În acest fel, negativul hotei de extracție se schimbă în avantajul său pe timp de iarnă. Aerul încălzit de calorifere rămâne în bucătărie.

3. Îngrijire și service

Piesele hotei au un ușor grad de uzură, dar nu trebuie să aștepți în ultimul moment pentru a vă repara hota. Suprafețele exterioare și interioare ale hotei trebuie curățate în mod regulat, indiferent de gradul de utilizare - deoarece particulele nedorite se pot așeza peste tot.

Filtrele de grăsime trebuie curățate sau înlocuite la intervale regulate. În caz contrar, reducerea puterii de aspirație a hotei și, în plus, există riscul ca stratul gras de grăsime de pe filtre să ia foc. Este recomandat să efectuați o curățare minuțioasă cel puțin o dată pe lună.

Aparatele care sunt echipate cu un filtru de carbon activ ar trebui, de asemenea, să fie înlocuite la intervale regulate. Deoarece rolul lor principal este de a capta particule de miros, intervalul lor de înlocuire nu este la fel de frecvent ca în cazul filtrelor de grăsime.

Există două variante disponibile ca iluminat. Fie halogen, fie iluminare LED. Iluminarea cu LED este mai economică decât modelele cu iluminare cu halogen, dar prețul de achiziție este mai mare.

Desigur, în gama noastră veți găsi accesorii potrivite pentru fiecare hotă, cum ar fi iluminat, filtre înlocuibile și module pentru conversia în recirculare.

În sus