3 ani garanție 14 zile de retur

Ghid pentru dezumidificatorul de aer

Umiditatea perfectă - mai ușoară ca niciodată!

Klarstein oferă o selecție largă de dezumidificatoare, dar care model este cel mai potrivit? În acest ghid, vă vom explica ce dispozitiv oferă performanțe optime pentru casa dvs. și la ce detalii trebuie să fiți atenție când cumpărați. Vom explica diferențele dintre dezumidificatoare și vă vom prezenta diferite modele.

De ce un dezumidificator de aer?

Majoritatea oamenilor nu știu că dezumidificatoarele îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului și a vieții. Mai ales în dormitor, umiditatea optimă este importantă pentru sănătate. Dezumidificatoarele sunt ideale pentru reglarea umidității aerului la temperaturi mai reci de 18 ° C. Ele au grijă de mediul optim din cameră și de nopțile liniștite.

Sfatul nostru pentru dormitor:
DryFry 16 - design de înaltă calitate, filtru de nylon de înaltă performanță și încorporat pentru un mediu curat.

Vizualizează produsul

Fără mucegai și praf

Prin reducerea umidității aerului din cameră, se pot folosi dezumidificatoarele pentru a preveni apariția mucegaiului. Multe dezumidificatoare Klarstein sunt echipate suplimentar cu un filtru. În acest fel, aerul nu va fi doar uscat, ci și curat. Datorită acestui echipament suplimentar, cei care suferă de alergie, pot respira din nou liniștiți.

Citiți în tabelul de mai jos, în care perioadă a anului provoacă cele mai multe probleme mucegaiul.

Bun pentru sănătate

Diferențele dintre dezumidificatoare

Dezumidificatoarele pot fi împărțite în chimice și electrice. Produsele chimice nu pot concura cu performanțele electrice sau cu costurile suplimentare, așa că vă recomandăm utilizarea dezumidificatoarelor electrice. În special în baie, o cameră care este expusă în mod repetat la umiditate ridicată, dezumidificatorul electric acționează ca o prevenție și este eficient împotriva formării mucegaiului.

Sfatul nostru pentru baie:
DryFry 10 - compact, puternic și garantează menținerea uscată a băii.

Vizualizează produsul

Pachete puternice mici

Care dezumidificator de aer
este potrivit pentru mine?

Fiecare mediu necesită un dezumidificator diferit. Dezumidificatoarele mai mici, cu o capacitate de 10 litri pe zi, sunt potrivite pentru camera în care doriți să utilizați un dezumidificator de aer, mai mic de 20 m². Acest dezumidificator poate usca și rufele și poate reduce semnificativ timpul de uscare.

Camere de până la 45m²

În încăperi de până la 45m², dezumidificatorul trebuie să poată dezumidifica până la 20 de litri pe zi. Folosim ca exemplu un dormitor. Aici, umiditatea nu trebuie să depășească 50% pentru a asigura un somn sănătos și odihnitor.

Sfatul nostru:
DryFry 20 - înaltă performanță, aer curat, funcționare silențioasă - ideal pentru orice dormitor.

Vizualizează produsul

Dimensiunea camerei

Cel mai important lucru

Dezumidificatoarele electrice sunt mult mai bune decât substanțele chimice pe termen lung, atât din punct de vedere al prețului, cât și al performanței și al tehnologiei. Prin urmare, dezumidificatoarele electrice sunt o soluție ideală pentru cei care se bazează pe aer curat, rufe uscate și camere fără mucegai. Vă recomandăm dezumidificatoarele din seria DryFry, care, pe lângă caracteristicile practice, vă conving și cu designul lor elegant.

Prin urmare, dezumidificatorul Klarstein!

  • diferite niveluri de performanță (10L - 45L)
  • design neobișnuit
  • filtre de aer suplimentare
  • preț accesibil
Vezi toate dezumidificatoarele

Mai multe sfaturi despre produs

De ce aveți nevoie de un dezumidificator?

Mulți oameni nu sunt deloc conștienți că dezumidificatoarele pot îmbunătăți semnificativ calitatea aerului și a vieții. Utilizarea dezumidificatoarelor are un efect pozitiv asupra încăperii ca atare, dar și asupra corpului și sufletului. Mai ales în zilele reci de iarnă, când aerul umed intră și este vizibil pe pereții încăperii, se încurajează formarea mucegaiului. În acest caz, dezumidificatorul asigură o cameră uscată și împiedică umiditatea din aer să se mute pe pereții reci. Folosirea unui dezumidificator are sens în special pentru: mucegaiului de pe pereți, deteriorarea cauzată de apă, uscarea clădirilor noi, pereți umezi, mirosuri nepoluante, formarea ruginii, un mediu neplăcut (care dăunează sănătății).

Nu e dezumidificator ca dezumidificator!

Atunci când alegeți dezumidificatorul potrivit, este necesar să știți ce tipuri există în prezent pe piață. O părere foarte populară, răspândită și eronată este că soluția la problemele de umiditate este aerisirea, care din păcate este destul de contraproductivă. Deoarece mediul este adesea mai umed în exterior decât în interior, astfel aerisirea aduce și mai multă umiditate în cameră. Și acolo unde forța umană nu mai este suficientă pentru a obține climatul din cameră sub control, este necesară utilizarea unui dezumidificator. În principiu, facem diferența între dezumidificatoarele electrice și cele chimice. În rândurile următoare, vă vom prezenta ambele modele și vă vom explica de ce un dezumidificator electric este cea mai bună alegere.

Dezumidificare electrice

În familia dezumidificatoarelor electrice, facem diferența dintre dezumidificatoarele cu condensare și dezumidificatoarele de adsorbție.

Dezumidificare electrică: dezumidificatoare de adsorbție

Cu aceste tipuri de dezumidificatoare, umiditatea este îndepărtată din aer cu ajutorul unei instalații de uscare. Condensul format nu este prins în recipient, dar este scurs de un furtun afară din cameră și, prin urmare, nu este potrivit pentru încăperile închise.

Dezumidificare electrică: dezumidificatoare cu condensare

Dezumidificatoarele cu condensare sunt cele mai vândute dezumidificatoare electrice. Și dintr-un motiv bun: operarea simplă și costurile mici de achiziție le fac atât de atractive. Funcționează - similar cu frigiderele - folosind agent frigorific. Aerul rece este aspirat de compresor, se condensează în apă și se scurge în recipient, în timp ce aerul uscat și cald iese afară. Datorită modului de funcționare, acestea se potrivesc perfect în camerele închise și calde, precum baie, bucătărie și dormitor.

Dezumidificare chimică

Spre deosebire de dezumidificatoarele electrice, dezumidificatoarele chimice folosesc granulat alb, care îndepărtează umezeala din aer. Acest lucru se face complet fără electricitate, astfel încât desicantul chimic leagă umezeala și, în cele din urmă, se scurge ca lichid în recipient - până la consumarea desicantului. Atunci trebuie să cumpărați granulat. Astfel, dezavantajele sunt clare: de regulă, capacitatea mică a cutiei de colectoare și costurile mari cresc, odată cu utilizarea tot mai mare.

Ce dezumidificator este potrivit pentru apartamentul meu?

Indiferent dacă este în cameră, bucătărie sau baie - în multe camere este creată o umiditate excesivă forțată. Când mijloacele dovedite nu mai sunt suficiente, intră în joc utilizarea dezumidificatoarelor. Un dezumidificator cu o capacitate de 10 L pe zi (de exemplu DryFry 10) este potrivit pentru camere de până la 20 m2. Pentru persoanele cu băi mici, care în cel mai rău caz nu au nici măcar o fereastră, dezumidificatoarele sunt excelente, atât pentru reglarea umidității, cât și pentru uscarea rapidă a hainelor. Deoarece folosind un dezumidificator, toată apa care se evaporă, ajunge în dezumidificator și nu este filtrată pe pereți și ferestre. Desigur, această metodă este potrivită și pentru camerele uscate care au și fereastră - ori de câte ori doriți să vă uscați rapid rufele! Pentru camerele mai mari de la 80-100m2, cum ar fi o cameră de zi, vă recomandăm un dezumidificator cu o capacitate de 30L pe zi (de exemplu: DryFry30). În aceste încăperi, umiditatea optimă sănătoasă este de aproximativ 50%. Depășirea valorii la 65% susține formarea mucegaiului. Dezumidificatoarele sunt adesea singura modalitate de a asigura un mediu uscat pe termen lung, deoarece condițiile preliminare pentru sănătate și bunăstare sunt un climat interior plăcut și un aer curat.

Concluzie

Deși dezumidificatoarele electrice reprezintă o investiție mai costisitoare, însă pe termen lung sunt mult mai avantajoase și de lungă durată. Ele au grijă de umiditatea potrivită, precum și de aerul curat și sunt, datorită diferitelor modele cu performanțe versatile și setate optim pentru fiecare nevoie. Klarstein recomandă dezumidificatorul din gama DryFry, care prin designul său elegant suprimă chiar și ultimele îndoieli că dezumidificatoarele sunt produse potrivite doar pentru clădiri.

În sus