3 ani garanție 14 zile de retur

Friteuză cu aer cald: test și ghid

Care este cea mai bună friteuză cu aer cald? Care sunt tipurile de friteuze cu aer cald La ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți o friteuză bună? Și de ce sunt friteuzele fără ulei atât de populare în aceste zile? Răspundem la aceste întrebări și la multe altele în marele nostru ghid. Vă vom prezenta diferitele modele, vă vom explica avantajele și dezavantajele acestora, precum și asemănările și diferențele dintre ele. Deci, puteți cumpăra cea mai bună friteuză cu aer cald și puteți pregăti cartofi prăjiți crocanți, gustări gustoase și multe altele în ea. Să o facem!

Friteuză cu aer cald: comparație a caracteristicilor și performanțelor

Pe această pagină am dori să vă prezentăm toate tipurile de friteuze cu aer cald. De la o friteuză cu aer cald mică, de 5 litri, la o friteuză cu aer cald mare, cu un coș rotativ și o capacitate de până la 12 litri. Pe lângă dimensiuni, vom compara și alți factori, cum ar fi funcționalitatea, curățarea, performanța și multe altele. Aceste aparate de bucătărie la îndemână au un lucru în comun: vă ajută să gătiți mai sănătos, să economisiți grăsimi și ulei și să trăiți mai conștient. Și toate acestea fără a sacrifica crocantul și deliciul - vă promitem.  

Friteuza cu aer cald 5 litri -  AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe

Sfat pentru produs

AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe este ușor de utilizat datorită sertarului. Datorită programelor prestabilite, fiecare fel de mâncare este pregătit perfect.

 • Varietate: 8 programe pentru prăjire, coacere, grătar și prăjire
 • Digital: cu ecran tactil LC
La produs

Cu o capacitate de 2,5 până la 5 litri, friteuzele cu aer cald sunt compacte, relativ ușoare și puternice în același timp. friteuzele cu sertar sunt, ca în acest caz, foarte ușor de utilizat. În plus, acestea sunt foarte ușor de curățat, deoarece coșul de gătit este de obicei lavabil în mașina de spălat vase. Cu programe prestabilite și control digital pe ecran, prepararea chipsurilor, a gustărilor crocante sau chiar a brioșelor este o joacă de copii.

  Beneficii:

 • Compact și ușor
 • ușor de utilizat
 • Design simplu

  Dezavantaje

 • Cantitățile mai mari trebuie pregătite în mai multe cicluri

Cantitățile mai mari trebuie pregătite în mai multe cicluri

VitAir Smart

Sfat pentru produs

VitAir Smart

Gătit ușor prin intermediul aplicației? Cu VitAir Smart, acest lucru este posibil. Datorită programelor prestabilite, friteuza cu aer comprimat poate fi controlată cu ușurință prin intermediul aplicației.

 • Inteligent: control ușor prin intermediul aplicației
 • Versatil: Cu o gamă de accesorii, 20 de programe și o putere de 1400 W, este pregătit pentru orice
La produs

Friteuzele cu aer cald mai mari, cu o capacitate de 7 litri, cum ar fi VitAir Smart, au posibilități nelimitate. Fie cu cutia pentru grătar, cu grătarul sau în vasul interior practic cu înveliș antiaderent: aici puteți coace, frige și prăji după bunul plac. VitAir dispune de o selecție mare de 20 de meniuri presetate. Dacă acest lucru nu este suficient pentru tine, poți controla friteuza cu aer pur și simplu cu ajutorul aplicației. Tehnologia 3D Airdynamics asigură o circulație uniformă a aerului.

  Beneficii:

 • Control:
 • Preparare versatilă
 • Înveliș exterior rece la atingere

  Dezavantaje

 • Multe accesorii sunt mai greu de curățat
 • Necesită spațiu în sus din cauza capacului

Friteuza cu aer cald 10 litri -  AeroVital Fry

AeroVital Fry

Sfat pentru produs

AeroVital Fry

Design compact, volum mare și o mulțime de opțiuni. Cu o mulțime de accesorii, totul este crocant în AeroVital Fry

 • Set complet: cu pachet de accesorii din 6 piese
 • Compact: design subțire cu capacitate mare
La produs

Friteuza cu aer cald comprimat de 10 litri: datorită clapetei practice, aceste friteuze cu aer cald comprimat funcționează aproape ca niște cuptoare. Singura diferență este metoda de încălzire. Pentru că funcționează cu un sistem de încălzire 3D cu o putere de 1500 W și o temperatură de până la 220 °C. Datorită afișajului digital și a programelor prestabilite, puteți prăji și coace după bunul plac pe plită, grătar, rotisor și coșul de grătar.

  Beneficii:

 • Multe accesorii pentru flexibilitate maximă
 • design  compact
 • Ușor de utilizat

  Dezavantaje

 • Accesoriile și friteuza cu aer cald au nevoie de spațiu de depozitare

Friteuza cu aer cald 12 litri -  AeroVital Cube

AeroVital Cube

Sfat pentru produs

AeroVital Cube

Una dintre friteuzele cu aer cald foarte mari din ofertă. Cu o capacitate de 12 litri, 13 programe și 3 funcții, uscătorul AeroVital Cube este un instrument cu adevărat versatil.

 • Versatil: în plus față de prăjire și coacere, dezghețare, păstrare la cald și uscare
 • Putere de ieșire: 1600 wați la putere maximă
La produs

Putere de ieșire: 1600 wați la putere maximă

  Beneficii:

 • Ușor de utilizat
 • Cu accesoriile corespunzătoare
 • Ideal pentru familii

  Dezavantaje

 • Destul de mare

Comparație friteuzelor de aer cald

AeroVital Deluxe VitAir Smart AeroVital Fry AeroVital Cube
Capacitate 5,4 litri 7,75 litri 10  litri 12  litri
Greutate {5,7 kg 6,1 kg 7,4 kg 6,8 kg
Performanță 1707 Watt 1407 Watt 1507 Watt 1607 Watt
Caracteristici speciale - Afișaj cu ecran tactil LC
Suprafață neaderentă
- 8 programe de instruire preinstalate
- complet controlabil prin intermediul aplicației Klarstein
Afișaj LCD de înaltă rezoluție cu butoane
Oală interioară detașabilă cu suprafață antiaderentă
Ecran digital
- 9 programe selectabile
- mânere detașabile pentru coșul de prăjire, rotisorul și tamburul grătarului
Ecran digital
- 13 programe selectabile
- Funcții: Frozen Food (alimente congelate), Keep Warm (păstrare la cald), Dehydrate (deshidratare)

Friteuza cu aer sau  cuptor

Friteuzele cu aer cald și cuptoarele funcționează practic la fel, nu-i așa? Această afirmație este în sine corectă. Cu toate acestea, am dori să vă prezentăm câteva avantaje și dezavantaje ale fiecărui dispozitiv. În ceea ce privește consumul de energie, cuptoarele și friteuzele cu aer cald sunt foarte apropiate una de cealaltă. Diferența constă în preîncălzire. Cuptorului îi ia mult mai mult timp pentru a ajunge la temperatura de funcționare dorită. În plus, aerul din friteuză circulă mai repede decât în cuptor, făcând chipsurile, pepitele și alte alimente și mai crocante. Când vine vorba de curățare, probabil că trebuie să fiți puțin mai meticulos cu o friteuză cu aer cald. Cu toate acestea, puteți pune adesea coșul de gătit și alte accesorii similare în mașina de spălat vase.

Puteți găti aproape orice în cuptor. Friteuzele cu aer cald sunt mai potrivite pentru orice lucru care trebuie să fie foarte crocant. Cu toate acestea, și în acest caz, accesoriile adecvate adaugă varietate. Trebuie să aveți grijă atunci când folosiți o friteuză cu aer cald, deoarece aluatul se usucă mai repede.

Un alt avantaj al friteuzei cu aer cald este reprezentat de programele prestabilite. La o friteuză digitală, puteți selecta programul potrivit fără a fi nevoie să vă gândiți prea mult la pregătire, iar datorită cronometrului, aparatul vă anunță când programul s-a terminat. Nici că se poate mai simplu.

Cumpărarea unei friteuze cu aer cald: La ce ar trebui să fiu atent?

Care este cea mai bună friteuză cu aer cald? Apoi, desigur, există mai multe lucruri de luat în considerare. Practic, depinde pentru ce doriți să folosiți friteuza. De exemplu, dacă doriți cartofi prăjiți crocanți fără adaos de grăsime, am dezvoltat special VitAir Pommesmaster. Datorită rotației laterale, cartofii circulă în timpul prăjirii pentru a-i face foarte crocanți. Cu toate acestea, dacă doriți să încercați o mulțime de lucruri diferite, vă recomandăm o friteuză cu aer cald cu accesorii, cum ar fi un spițer pentru rotiserie, un grătar și multe altele. Ar trebui să acordați atenție și designului. În funcție de locul în care va fi amplasată noua bijuterie, culoarea și modelul trebuie să se potrivească. În ceea ce privește puterea, ar trebui să vă asigurați că este listată ca fiind de cel puțin 1400 de wați. Iar în intervalul de temperatură, chiar și o friteuză mică cu aer cald ar trebui să ajungă până la 200 °C.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Contrar credinței populare, friteuzele cu aer cald sunt foarte versatile. Da, fac cartofi prăjiți și clătitele de cartofi incredibil de bune. Cu toate acestea, puteți pregăti, de asemenea, friptură de pui, tocănițe, brioșe și multe altele. Un pic de inspirație? Apoi, consultați rețetele noastre de la friteuzei cu aer cald în Klarstein Magazine!

Acest lucru depinde în principal de temperatura și de grosimea cartofilor prăjiți. Pentru cartofii prăjiți subțiri și cartofii dulci, se recomandă o temperatură de 200 °C și un timp de gătire de 25 de minute. Cartofii în sferturi, sau cum le spuneți, se prepară în 35-40 de minute la aceeași temperatură. Bineînțeles, depinde întotdeauna de cât de crocante și rumenite vă plac.

Cele mai multe friteuze cu aer cald au o putere de intrare de 1400 până la 2000 W. O friteuză cu aer cald de 2000 W arde în medie de aproximativ 2 kW pe oră.

O friteuză cu aer cald - după cum sugerează și numele - învârte practic aer cald într-un spațiu închis. Deci, există o serpentină de încălzire și un ventilator. Serpentina încălzește aerul până la temperatura setată. Ventilatorul îl distribuie și îl face să circule în spațiu. Datorită circulației ridicate, alimentele intră în contact cu aerul cald mai repede și pe o suprafață mai mare, astfel încât acestea devin gătite și crocante.

O friteuză cu aer termic este, în esență, o friteuză fără grăsimi. În comparație cu o friteuză convențională, aceasta prepară alimentele cu mult mai puține grăsimi și, prin urmare, este mai sănătoasă. Alte avantaje sunt consumul mai mic de energie (în comparație cu prăjitoarele sau cuptoarele, care trebuie să fie preîncălzite mai întâi), ușurința de utilizare, coacerea uniformă fără efort, curățarea ușoară, lipsa mirosului și versatilitatea

Dezavantajele includ, de obicei, un nivel de zgomot mai ridicat (în comparație cu un cuptor). În plus, de obicei, într-o friteuză cu aer cald se pot prepara doar cantități mai mici decât într-un cuptor. În comparație cu o friteuză convențională, este nevoie de mai mult timp pentru a pregăti, de exemplu, cartofi prăjiți într-o friteuză cu aer cald.

Gama de prețuri a friteuzelor este largă. Avem friteuze cu aer cald mici, de până la 100 de euro, de exemplu Crisp-Pro sau AirVital. Modelele noastre mai mari, cum ar fi Vita Pro, cu o capacitate de 18 litri, o căptușeală de aburi și multe alte accesorii, au un preț de aproximativ 250 de euro. Găsește o ofertă excelentă pentru o friteuză cu aer cald în magazinul nostru!

Nu se poate răspunde la această întrebare în termeni generali. Dimensiunile variază în funcție de model și tip. Atunci când alegeți, acordați atenție performanțelor și diferitelor opțiuni de preparare și programe ale aparatului.

În sus